Siirry sisältöön

Uutiset

Reijo Salonen DelSiTechin hallitukseen

  • Turkulainen DelSiTech Oy saa Salosen myötä hallitukseensa lääketeollisuuden huippuosaajan
  • Salonen toimi kesään 2017 asti Orion Pharman tutkimuksesta ja tuotekehityksestä vastaavana johtajana
  • DelSiTech kehittää ja kaupallistaa yhtiön patentoimaan biomateriaaliin perustuvaa lääkeannosteluteknologiaa

Turun Tiedepuistossa toimiva lääkeannosteluteknologia- ja lääkekehitysyritys DelSiTech Oy on nimittänyt Reijo Salosen uudeksi hallituksen jäseneksi. Reijo Salonen toimi vuosina 2006–2017 Orion Pharman tutkimuksesta ja tuotekehityksestä vastaavana johtajana sekä Orion-konsernin johtoryhmän jäsenenä, joista tehtävistä hän jäi eläkkeelle kesällä 2017. Ennen Orionia Salonen työskenteli mm. lääkejätti Pfizerissä Yhdysvalloissa, jossa hänen tehtävänsä oli Vice President and Worldwide Therapeutic Area Head in Neurosciences.

Salonen on koulutukseltaan lääketieteen ja kirurgian tohtori ja neurologian erikoislääkäri. Tasavallan presidentti Tarja Halonen myönsi Reijo Saloselle vuonna 2009 professorin arvonimen.

DelSiTech Oy kehittää ja kaupallistaa lääkeannosteluteknologiaa, joka perustuu yhtiön omaan, patentoituun biohajoavaan silikapohjaiseen materiaaliin. Yhtiö tarjoaa myös tuotekehityspalveluja ja lääkeannosteluratkaisuja muille alan toimijoille sekä lisensoi kehittämäänsä teknologiaa maailmanlaajuisesti.

”DelSiTechin lääkeannosteluteknologia avaa aivan uusia mahdollisuuksia kehittää pitkävaikutteisia lääkkeitä monien sairauksien hoitoon ja se parantaa merkittävästi lääkehoidon vaikuttavuutta. Uskon, että yhtiön teknologia edustaa alansa huippua jopa maailmanlaajuisesti”, sanoo Reijo Salonen.
”Olen iloinen voidessani olla mukana edistämässä suomalaista lääkekehitystä myös hallitustehtävissä”, jatkaa Salonen.