Precordior, Videobot ja Rajupaja palkittiin Entrepreneurial Spirit of Turku -palkinnoilla

|

Turku Science Park Oy palkitsi torstaina Eurooppa-foorumissa eri osa-alueilla ansioituneita, Turun seudun yrityksiä. Entrepreneurial Spirit of Turku -palkintoperinne juhli samalla 20-vuotisjuhlaansa, kun Tepcomp, Bioferme ja Konepaja Häkkinen saivat kyseisen tunnustuksen ensimmäisinä vuonna 2003.

Kuvassa torstaina palkitut sekä palkintojen antaja: Precordiorin toimitusjohtaja ja kardiologi Juuso Blomster, Rajupajan toimitusjohtaja Jani Rokala, Turku Science Park Oy:n toimitusjohtaja Tom Palenius ja Videobotin perustajajäsen Anssi Kiviranta. Kuva: Lavea Media.

Turun seudun yritykset Precordior, Videobot ja Rajupaja palkittiin vuoden 2023 Entrepreneurial Spirit of Turku -yrityspalkinnoilla. Palkinnot jaettiin kolmessa eri kategoriassa: Growth in Sight – Kasvua edessä, Brave Move – Rohkea uudistaja ja Born Global – Syntyjään kansainvälinen.

”Precordiorin, Videobotin ja Rajupajan kaltaiset yritykset nostavat upeasti esiin Turun seudun uniikkia osaamista, innovatiivisuutta ja rohkeutta sekä Suomessa että ulkomailla. Alueellamme on useita näiden kaltaisia vahvoja kasvutarinoita, jotka ovat esimerkkinä muille siitä, mihin kova työ ja usko omaan ideaan voi viedä. Entrepreneurial Spirit of Turku -palkinnoilla haluamme vuosittain nostaa tällaisia yritystarinoita ison yleisön tietoisuuteen”, perustelee Turku Science Park Oy:n toimitusjohtaja Tom Palenius, joka jakoi palkinnot torstaina Eurooppa-foorumin iltatilaisuudessa Forum Marinumilla.

Entrepreneurial Spirit of Turku -tunnustuksella on pitkät perinteet, sillä Turku Science Park Oy jakoi palkinnot tänä vuonna jo 20:nnen kerran. Perinne alkoi vuonna 2003 järjestetystä Eurooppalaisesta yrittäjyyden päivästä, jolloin ensimmäiset tunnustukset saivat turkulainen Tepcomp, kaarinalainen Bioferme (nykyisin osa Fazeria) sekä raisiolainen Konepaja Häkkinen.

”20 vuoden aikana nostamistamme yrityksistä moni on edelleen elinvoimainen. Maailma on muuttunut vuosikymmenien aikana, ja niin ovat muuttuneet Turun seudun vahvuudetkin. Nykyisin muun muassa vihreän siirtymän yrityksiä kehittyy ja kasvaa alueellamme vauhdilla”, Palenius miettii.   

Viime vuosina käytännöksi on muodostunut yritysten palkitseminen Turun Eurooppa-foorumissa.

Growth in Sight -palkittu: Precordior – CardioSignal

Growht in Sight -kategoriassa palkittiin tänä vuonna Precordior, jolle voi ennustaa menestystä monestakin näkökulmasta. Yrityksen kehittämä sovellus CardioSignal edistää luotettavaa ja vaivatonta sydänsairauksien seurantaa, ajasta ja paikasta riippumatta. Sovellus on vienyt maailman yleisimmän kuolinsyyn, sydänsairauksien, seurannan täysin uudelle tasolle käyttämällä hyväkseen älypuhelinta. Ratkaisu kiinnittyykin voimalla kasvaviin terveyden ja ikääntymisen haasteiden megatrendeihin.

”Hienoa saada tällainen tunnustus tekemästämme työstä myös kotirintamalla. Sydänsairaudet ovat maailman ykköstappaja, joten sovelluksemme tavoite on sekä parantaa ihmisten elämää että pienentää hoitokustannuksia, kun sairauksia tunnistetaan hyvissä ajoin”, kertoo Precordiorin toimitusjohtaja ja kardiologi Juuso Blomster.

CardioSignal-sovelluksen taustalla on syvää osaamista sekä sydämen toiminnasta että seurantaan käytettävästä teknologiasta, mutta käyttäjille palvelu on yksinkertainen. Kasvun mahdollisuudet ovat suuret.

”Tähän asti olemme keskittyneet eteisvärinän tunnistamiseen älypuhelinten liikeantureilla, mutta tutkimuksiemme perusteella antureiden mahdollisuudet eivät jää siihen. Jatkossa pystymme tunnistamaan monta muuta sairautta samalla teknologialla, ja olemmekin saaneet isoja teollisia kumppaneita innostumaan sovelluksemme jatkomahdollisuuksista.”

Born Global -palkittu: Videobot

Vasta vuosi sitten perustettu, Born Global -kategoriassa palkittu Videobot on lyhyessä ajassa kasvanut huimasti ja tähdännyt heti kansainvälisille markkinoille. Videobot tarjoaa uudenlaisen, lyhyisiin videoihin ja niihin liittyviin valintoihin perustuvan tavan verkkosivujen asiakasviestintään, liidien keräämiseen ja käyttäjäkokemuksen parantamiseen.  

”Olemme todella iloisia ja kiitollisia tästä tunnustuksesta. Meillä on loistava tiimi. Olemme onnistuneet luomaan innostavan yrityskulttuurin, vaikka koko tiimi on etänä. Se näkyy tekemisessämme. Asiakaslähtöinen konseptimme on myös ilman muuta vahvuutemme, joka on vienyt meitä maailmalle”, kertoo Videobotin perustajajäsen Anssi Kiviranta.

Videobot hyödyntää somesta tuttua lyhytvideoiden formaattia mahdollistaen helposti monenlaisia yrityksen tarpeisiin räätälöityjä ratkaisuja. Koko konsepti on helposti eri kulttuureihin ja kielialueille kääntyvä, kun asiakas pystyy toteuttamaan omat sisältönsä alustalla itse.

”Innostuimme Videobotin ideasta nimenomaan siksi, että sen voi skaalata heti kansainväliseksi. Siksi olemmekin rakentaneet yritystä alusta asti ympäri maailmaa sopivaksi. Ja turkulaiset tunnetaan siitä, että kaikki tukee ja kannustaa yrittäjiä, joten täältä on helppo ponnistaa maailmalle”, Kiviranta miettii.

Brave Move -palkittu: Rajupaja

Haastavana korona-aikana rohkeita yritysostoja tehnyt ja kasvuun koko ajan tähdännyt Rajupaja palkittiin tänä vuonna Brave Move -kategoriassa. Eteenpäin katsova Rajupaja onnistui ponnistamaan koronapandemian aiheuttamasta tapahtuma-alan kriisistä entistä vahvempana. Alan uusien trendien ja teknologioiden nopea omaksuminen ja tuominen asiakkaiden käyttöön poikkeustilanteessa ja sen jälkeen sekä strategiset laajenemiset ovat osoitus rohkeudesta ja eteenpäin katsomisesta.

”Tämä palkinto oli ennen kaikkea hieno kunnianosoitus siitä, että rohkeat liikkeemme on huomattu myös talon ulkopuolella. Lähdimme muuttamaan strategiaamme jo korona-aikana, jolloin teimme isoja satsauksia pandemian jälkeiseen aikaan ja rakensimme kasvustrategiaa. Emme tyytyneet siihen, ettei tapahtumia ole. Ne vain vaihtoivat muotoaan virtuaali- ja hybriditapahtumiksi, joiden tuottamisessa olimme isoja”, kertoo Rajupajan toimitusjohtaja Jani Rokala.

Rajupaja on toteuttanut toteamusta, että kriiseistä nousevat voittajina ne, jotka panostavat kehitykseen kaikkina aikoina. Yritys onkin nyt isompi kuin ennen pandemiaa.

”Kasvustrategian miettiminen vaikeina aikoina on ollut kannattava polku, sillä olimme heti valmiina rakentamaan uutta ja aloittamaan kasvua, kun pandemia hellitti”, Rokala miettii.