Siirry sisältöön

Uutiset

Ponsse lanseerasi sähkökäyttöisen metsäkoneen

Ponsse ja Epec esittelevät uuden, sähkökäyttöisen metsäkoneen teknologiakonseptin, jota on kehitetty kolmisen vuotta Turussa. Ponssen teknologiakonsepti on kurkkaus tulevaisuuteen, jolla näytetään suuntaa teknologian kehitykselle ja vastuullisen puunkorjuun ratkaisuille. 

Uusi Ponsse EV1 -konsepti on kehitetty Ponssen ajokoneiden yleisimmän kokoluokan, 15 tonnin kuormankantokyvyn kuormatraktoriin. Konseptikoneessa on täysin sähkökäyttöinen voimalinja ja Epecin tehonjakoyksikkö sekä voimalinjan ohjausyksikkö. Koneen ajovoimansiirto toimii pelkästään akuista saatavalla energialla. Akuston lataamiseen käytetään Range Extenderia, joka on tässä vaiheessa kehitystyötä polttomoottorikäyttöinen. Testaus ja kehitystyö edistyvät koko ajan.

Ponsse EV1 2022 Vieremällä.

Ponsse on tutkinut ja kehittänyt uusia teknologiaratkaisuja jo useiden vuosien ajan. Ponsse EV1 -teknologiakonsepti lähti liikkeelle vuonna 2019, kun Ponsse ja Epec ryhtyivät yhdessä tutkimaan vastuullisia ja kestävän kehityksen mukaisia voimanlähderatkaisuja. 

”Teknologia kehittyy vauhdilla ja se antaa valtavasti mahdollisuuksia kehittää ratkaisujamme edelleen, jopa yllättäviin suuntiin. Olemme tehneet yhdessä teknologiayhtiömme Epecin kanssa valtavasti töitä tämän konseptin mahdollistamiseksi. Samalla molempien yhtiöiden kyvykkyys on kehittynyt erittäin hienosti tämän projektin aikana ja olemme oppineen paljon uutta”, kertoo Ponssen toimitusjohtaja Juho Nummela

Ponsse pyrkii olemaan edelläkävijä metsäkoneteknologian kehittäjänä, joka tavoittelee toiminnassaan ja ratkaisuissaan hiilineutraaliutta.

Lue koko tiedote: Ponsselta teknologialanseeraus: sähkökäyttöinen metsäkone – Ponsse