Siirry sisältöön

Uutiset

Ponsse ja Epec perustavat tuotekehitysyksikön Turkuun

Ponsse ja samaan konserniin kuuluva teknologiayhtiö Epec perustavat yhdessä Turkuun tuotekehitysyksikön, joka keskittyy liikkuvien työkoneiden ohjelmisto- ja automaatiosuunnitteluun, avustaviin ja autonomisiin järjestelmiin sekä sähköisen voimansiirron järjestelmiin. Tavoitteena on varmistaa ohjelmisto- ja automaatioalan huippuosaajien saatavuus myös tulevaisuudessa.

Kilpailu alan parhaimmista osaajista tiivistyy niin Suomessa kuin maailmalla. Uuden tuotekehitysyksikön sijainniksi valikoitui vetovoimainen Turku, joka tarjoaa Ponssen ja Epecin tuotekehitykselle mahdollisuuden verkostoitua parhaimpien kumppaneiden kanssa niin työntekijöiden, yhteistyökumppaneiden kuin oppilaitosyhteistyönkin osalta.

""
Ponssen teknologiayhtiö Epec avaa toimiston Turkuun ja hakee asiantuntijoita, harjoittelijoita ja kesätyöntekijöitä uuteen konttoriin.

– Haluamme olla läsnä Suomen vahvoilla teknologiapaikkakunnilla ja tarjota yhteistyö- ja työmahdollisuuksia parhaille osaajille eri puolilla Suomea. Turku on kiinnostava mahdollisuus sekä Ponsselle, että Epecille. Teknologian nopea kehitys vaatii uusia osaamisia ja kyvykkyyksiä. Joustavilla ratkaisuilla varmistamme osaavan työvoiman saannin myös tulevaisuudessa, kertoo Ponsse Oyj:n toimitusjohtaja Juho Nummela.

– Epec on järjestelmätoimittaja, joka on erikoistunut työkoneiden ja hyötyajoneuvojen kehittyneeseen elektroniikkaan ja ohjelmistoihin, sähköisen voimansiirron järjestelmiin sekä avustaviin ja autonomisiin järjestelmiin. Toimitusjohtaja Jyri Kylä-Kailan mukaan Turun sijainti mahdollistaa yhtiölle entistä läheisemmän yhteistyön asiakkaiden kanssa.

Uusi tuotekehitysyksikkö aloittaa 1.2.2022. Turun tuotekehitysyksikön henkilöstömääräksi arvioidaan noin 10 henkilöä vuoden loppuun mennessä.

Haussa asiantuntijoita, harjoittelijoita ja kesätyöntekijöitä

Epec on käynnistänyt myös yli 20 ohjelmisto- ja elektroniikka-alan asiantuntijan rekrytoinnit, joilla se hakee Turun lisäksi osaajia Seinäjoella sijaitsevaan päätoimipisteeseen sekä Tampereelle.

– Tavoitteenamme on saavuttaa merkittävä markkinaosuus nopeasti kasvavilla työkoneiden ja hyötyajoneuvojen uusien teknologioiden markkinoilla. Meille on tärkeää investoida ja kehittää teknologista osaamistamme juuri Suomessa. Samalla hyödynnämme laajaa kokemustamme kansainvälisessä asiakas- ja sidosryhmäkentässä toimimisesta, Epec Oy:n toimitusjohtaja Jyri Kylä-Kaila kertoo.

Asiantuntijoiden ohella Epec hakee työharjoittelijoita ja kesätyöntekijöitä samoille paikkakunnille. Paikat on suunnattu amk- ja yliopisto-opiskelijoille. Tehtävät pitävät sisällään mm. elektroniikan ja ohjelmistojen testausta, ohjelmointia, ohjelmistokehitystä ja/tai DevOps- ympäristön jatkokehitystä, opintosuunnasta riippuen.

Lisätietoja rekrytointikampanjasta täällä sekä harjoittelu- ja kesätyöpaikoista täällä.