Pelle Hermanni hurmaa Turussa – Timo Koivusalon uutta elokuvaa kuvataan tutuissa maisemissa

|

Timo Koivusalon uusinta elokuvaa sirkuspelle Hermannista on kuvattu elokuussa ja syyskuussa Turun seudulla. Pelle Hermannin rooliin astuu näyttelijä Vesa Vierikko ja elokuvassa on monia muita Suomen eturivin näyttelijöitä. Länsi-Suomen elokuvakomissio on mukana tukemassa elokuvan tekoa Turussa.

Kirjailija Simo Ojasen luoma sydämellinen Pelle Hermanni -hahmo saa oman elokuvansa. Tulevan elokuvan tuottaa Artista Filmi Oy ja sen ohjaa Timo Koivusalo. Elokuvan pääkuvauspaikkana on toiminut Porin Kirjurinluoto, johon on noussut sirkuksen karavaanialue, mutta muut kuvauspaikat on löydetty Turusta ja Naantalista. Kahden viikon kuvausjakson sisällä kuvauspaikkoina ovat toimineet mm. Suomen Joutsen, Park Hotel ja Turun lentoasema.

Pelle Hermanni -elokuvan kuvauksissa: Ohjaaja Timo Koivusalo ja näyttelijä Vesa Vierikko (Pelle Hermanni) Kuva: Laura Malinen, WFFC

– Kaikki on sujunut Turussa taas ihan älyttömän hyvin. Tämän kesän ainoa huolenaihe oli vaihteleva sää, ohjaaja Koivusalo sanoo. Länsi-Suomen elokuvakomission elokuvakomissaari Teija Raninen nauraa, että se onkin ainoa asia, mihin emme voi elokuvakomissiolla vaikuttaa.

Länsi-Suomen elokuvakomissio markkinoi Turun ja Salon seutuja kuvauspaikaksi kotimaisille ja kansainvälisille tuotantoyhtiöille, sekä auttaa alueelle kuvaamaan tulevia tuotantoja mm. kuvauslupien, avustajien ja av-alan ammattilaisten löytämisessä.

Elokuvakomissaari Teija Raninen ja näyttelijä Vesa Vierikko (Pelle Hermanni) elokuvan kuvauksissa.
Kuva: Laura Malinen, WFFC

Länsi-Suomen elokuvakomission elokuvakomissaari Teija Raninen on iloinen, kun Turun seudulla kuvataan elokuvia vuoden ympäri. – On ihanaa, että taas kuvataan uutta kokoperheen elokuvaa täällä Turussa! Lapset ovat todella tärkeä kohdeyleisö ja on hienoa, että rakastettu Pelle Hermanni esitellään uusille sukupolville.

Elokuvan viimeisenä kuvauspäivänä Pelle Hermanni seikkaili Turun lentoasemalla. Pelle Hermannin suuriin klovninkenkiin astunut näyttelijä Vesa Vierikko on pitänyt Turun ja Naantalin kuvauksista, mutta odottaa sitä, että pääsee kuvauksia täynnä olleen kesän jälkeen lomailemaan. Elokuvan muissa rooleissa nähdään valtaisa määrä suomalaisnäyttelijöiden kärkikaartia: Martti Suosalo, Hannu-Pekka Björkman, Iina Kuustonen, Minttu Mustakallio, Heikki Nousiainen, Tom Lindholm, Linda Wiklund, Ylermi Rajamaa, Tuija Piepponen, Helena Vierikko, Kalle Lamberg sekä lapsinäyttelijät Milo Tamminen ja Oona Hakanpää.

Elokuva tulee elokuvateatterilevityksen jälkeen yksinoikeudella katsottavaksi Elisa Viihteen vuokraamoon ja Elisa Viihde Viaplay -suoratoistopalveluun. Elokuvan levittäjänä toimii Aurora Studios Oy, ja elokuvaa rahoittaa myös kotimaisten elokuvien tuotantoa tukemaan perustettu uusi rahasto Finnish Impact Film Fund ja Länsi-Suomen elokuvakomissio.