Siirry sisältöön

Uutiset

Navigate keräsi merialan Messukeskukseen

Merialan siirtymä kohti hiilineutraliutta puhutti Navigate-messuilla keskiviikkona ja torstaina. Aihe puhutti sekä paneeleissa ja puheenvuoroissa että käytävillä. Kehitystyötä tehdään nyt eri puolilla kiihtyvää vauhtia, jotta ala pystyy vastaamaan ilmastonmuutoksen torjunnan haasteisiin. Valmiita, helppoja ratkaisuja ei kuitenkaan vielä ole, sillä monet teknologiat vaativat vielä kehittämistä. Finnlinesin COO Thomas Doepelin, Helinki Shipyardin VP Ville Korpelan ja Meyer Turun Head of D&E Bastian Wittin paneelikeskustelussa konsensus tuntui olevan, että seuraavat viisi vuotta ratkaisevat kehityksen suuntaa.

Myös Turku Business Region oli messuilla näyttävästi esillä. Yhteisosastolla oli mukana monia TBR-toimijoita: Turun yliopisto, Åbo Akademi, Steam Turku, Turku Science Parkin palvelut sekä alueen kunnat. Messujen kävijämäärä ei yltänyt aikaisempien vuosien tasolle, mutta Navigate toimii myös alan sisäisenä tapaamispaikkana. Keskusteluja jatkettiin keskiviikon iltajuhlassa.

Turku Business Region yhteisosastolla oli mukana monia TBR-toimijoita: Turun yliopisto, Åbo Akademi, Steam Turku, Turku Science Parkin palvelut sekä alueen kunnat.

Navigate 2022:ssa pidettiin myös Sea Focuksen Intelligence Huntin finaali. Intelligence Huntissa kansainväliset opiskelijaryhmät vastaavat hankkeeseen osallistuvien yritysten haasteisiin omilla, usein varsin innovatiivisilla ratkaisuillaan. Rahapalkinnon lisäksi voittaneen joukkueen jäsenet käyvät palkinnoksi läpi sparrausohjelman, joka auttaa opiskelijoita heidän alkavalla urallaan.