Siirry sisältöön

Uutiset

Medicortexin aivovammatestille patentti Israelissa

Traumaattisten aivovammojen diagnostiikan ja lääkehoidon kehittämiseen erikoistunut turkulaisyhtiö Medicortex Finland Oy on saanut Israelissa patentin kehittämälleen aivovammatestille.

Myönnetty patentti “Prognostic and Diagnostic Glycan-Based Biomarkers of Brain Damage” (IL patenttinumero 254980) kattaa yrityksen innovaation diagnostiikkaratkaisun ja biomarkkerin, jolla voidaan tunnistaa aivovaurio. Israel on neljäs maa, joka myöntää tuotteelle patentin. Aiemmin se on jo myönnetty Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Euroopassa.

""
Vasemmalta Medicortexin Mårten Kvist, Lasse Välimaa, Oskar Haavisto ja Adrian Harel.

“Tämä on hieno saavutus – olemme erittäin tyytyväisiä patenttisalkkumme kehitykseen”, sanoo Medicortex Finland Oy:n toimitusjohtaja Adrian Harel. “Tämä viimeisin patenttihyväksyntä laajentaa edelleen immateriaaliomaisuussalkkuamme, joka kattaa menetelmiä tiettyjen biomarkkereiden käyttämiseen aivotärähdyksen ja lievien tapaturmaisten aivotärähdysten (TBI) havaitsemiseen. ”Tämä patentti on tärkeä askel vahvan patenttiportfolion kehittämisessä liittyen strategiaan, joka auttaa tunnistamaan ja hoitamaan lieviä tapaturmaisia aivotärähdyksiä”, toimitusjohtaja Harel jatkaa.

Medicortex kehittää nopeaa diagnostiikkasarjaa aivotärähdyksen ja lievän traumaattisen aivovaurion havaitsemiseksi virtsasta tai syljestä. Sarja perustuu tiettyihin biomarkkereihin, jotka yritys on löytänyt kehon nesteistä aivovamman jälkeen. Nopea testi auttaa aivovamman havaitsemista erityisesti lievissä tapauksissa, joissa tiedetään riski korkeaksi, mutta sisäiset vammat vaikeasti todettaviksi.

Medicortexin patenttisalkku sisältää biomarkkereita ja TBI:n havaitsemismenetelmiä sekä yhtiön kehittämiä lääkekandidaatteja TBI:n etenemisen pysäyttämiseen. Kattavan patenttisuojan turvin yhtiö pyrkii kehittämään tuotteitaan ja yhtiön strategiana on löytää uusia patentoitavia innovaatioita biomarkkeri- ja lääkekehitysohjelmistaan.

Medicortex valmistelee parhaillaan listautumisantia ja yhtiön osakkeiden listaamista Nasdaq First North Growth -listalle Helsingin pörssissä. Yhtiöllä on käynnissä osakeanti, jolla se kerää rahoitusta jatkaakseen kunnianhimoisia kehitysohjelmiaan ja vahvistaa yhtiötä suunnitellussa listautumisannissa. Meneillään oleva osakeanti on avoin yleisölle. Lisätietoa aiheesta Medicortexin verkkosivuilla www.medicortex.fi/investors.