Siirry sisältöön

Uutiset

Life science- ja teknologiayritykset: tulkaa kehittämään kilpailukykyänne!

Turun yliopiston johtaman LifeFactFuture-hankkeen tavoitteena on kehittää ratkaisuja, jotka turvaavat alan kansainvälisen kilpailukyvyn tulevaisuudessa. Lääketeollisuus on Suomessa merkittävä työllistäjä sekä talouskasvun ja tulojen lähde, erityisesti Varsinais-Suomen alueella. Turun yliopiston strateginen kumppani Bayer Oy on jo sitoutunut yhteistyöhön.

LifeFactFuture-hankkeen tavoitteena on vauhdittaa digitaalisten ratkaisujen käyttöönottoa ja datan tehokkaampaa hyödyntämistä ja tehdä Suomesta maailman houkuttelevin paikka datalähtöiselle life science -teollisuudelle. Tavoitteen toteutuminen edellyttää suomalaisilta yhteistyökumppaneilta myös kansainvälisten verkostojen rakentamista ja eurooppalaisten avainteknologioiden kartoittamista.

Kansalliseen konsortioon haetaan nyt tutkimusorganisaatioita ja alan yrityksiä. HealthTurun johtaja Tero Piispanen Turku Science Park Oy:sta kannustaa alan yrityksiä hakemaan mukaan.

”Hankkeessa yritykset pääsevät mukaan tärkeisiin verkostoihin, joita johtaa kansainvälinen suuryritys Bayer. Sitä kautta myös pienempien yritysten oma osaaminen saa huomiota kansainvälisesti. Kun tähän yhdistää vielä korkeakoulujen huippuosaamisen, on yritysten mahdollista hankkeen kautta parantaa omaa kilpailukykyään”, kertoo Piispanen.

Bayerin Turun tuotantolaitoksen johtaja Tomi Penttilä korostaa digitaalisen siirtymän merkitystä ja mahdollisuuksia sekä Bayerin toiminnalle että Turun alueen tulevaisuudelle, mutta laajemmin myös Suomen taloudelle ja kilpailukyvylle.

”Suomessa on vahva yhteistyöhön perustuva innovaatioekosysteemi ja kansainvälisesti kiinnostavaa teknologista huippuosaamista. Uskon, että kehittyneen digiteknologian kuten tekoälyn ja datan tehokas hyödyntäminen tuotantoprosesseissa edesauttaa uusien investointien houkuttelemista Suomeen myös tulevaisuudessa”, kertoo Penttilä.

The Networked Life Sciences Factory of the Future: Data-driven for the short and long term (LifeFactFuture) -hankkeen tavoitteena on rakentaa vahva, yhteistyökykyinen ja kilpailukykyinen konsortio vuoden 2023 ensimmäisen puoliskon aikana.

Hankkeen käynnistämistä koordinoi Tulevaisuuden tutkimuskeskus yhteistyössä Turun yliopiston teknillisen tiedekunnan kanssa. Business Finland on myöntänyt hankkeelle valmistelurahoitusta.

Lue koko tiedote Turun yliopiston sivuilta.

Ilmoittaudu hankkeen infoon, joka pidetään 27.3. klo. 12 Bayerin tiloissa Turussa.

Lisätietoja:

Keijo Koskinen
Kehityspäällikkö, tulevaisuuden tutkimuskeskus
keijo.koskinen@utu.fi
+358 44 594 1659