Laivahostel S/S Bore on Suomen Paras Hostelli 2022

|

""

Turun ammatti-instituutin Laivahostel S/S Bore on valittu Suomen parhaaksi hostelliksi vuonna 2022. Valinnan on tehnyt Suomen Hostellijärjestö ry:n hallitus hostelliasiakkaille suunnatun äänestyksen tulosten perusteella. Äänestys on ollut kaikille avoin ja ääniä annettiin yli 800. 

– Olen hyvin ylpeä nimityksestä. Kaiken koronakurimuksen keskellä hostellin ”miehistö” on tehnyt väsymättä hyvää työtä, josta heidät nyt näin hienosti palkitaan. Hostellina laiva on uniikki, mutta henkilökunta luo tunnelman, kertoo Boren hostellipäällikkö Sari Murtomäki-Eskelinen

""
SS Bore on palkittu Suomen Paras Hostelli -tittelillä vuosina 2020 ja 2022.

Erityiskiitosta majoittujilta saa paitsi tunnelma ja upea palvelu, myös monipuolinen aamupala. Laivalla tarjotaan myös lounasta ja kesäisin aurinkokannella toimii kahvila. Ravintoloita on mahdollista varata myös yksityistilaisuuksiin ja juhliin. Varattavissa on myös kokoustiloja.  

– Boren saamissa yleisöäänissä nousi vahvasti esiin paikan erityislaatuisuus ja elämyksellisyys paitsi itse kohteena, myös sen tunnelman puolesta. Palvelun laadukkuus ja henkilökunnan ystävällisyys nousi esiin useimmissa vastauksissa, kuten myös aamupalan monipuolisuus ja runsaus, kertoo Suomen Hostellijärjestön pääsihteeri Rita Huttu

Borea kuvattiin yleisöäänestyksessä myös viiden tähden hostelliksi. Ainutlaatuinen ympäristö on Boren vahvuus, mutta asettaa myös luonnollisesti haasteita.  

–  Pyrimme kehittämään digitaalista asiointia ja palveluita, niiden ei tarvitse olla museoikäisiä, vaikka toimintaympäristömme sitä on. Seuraamme tarkalla silmällä automatisoidun asiakastyytyväisyyskyselyn tuloksia ja omassa nettikaupassamme meillä on aina halvimman hinnan takuu, kertoo suunnittelija Teemu Vappula. 

Bore palkitaan Suomen Paras Hostelli -tittelillä nyt toista kertaa. Edellisen kerran Bore valittiin Suomen Parhaaksi hostelliksi vuonna 2020. 

Museolaiva, hostelli ja opiskelijoiden oppimisympäristö 

Laivahostelli Bore toimii Turussa, Aurajoen länsirannalla historiallisessa, vuonna 1960 valmistuneessa entisessä risteilyaluksessa. S/S Boren historia on värikäs sen toimittua risteilyliikenteessä mm. Itämerellä ja Välimerellä aina vuoteen 2010 saakka. Alus ehti toimia 50 vuotta risteilyliikenteessä nimillä S/S Bore, S/S Borea ja M/S Kristina Regina.  

Hostellissa on 130 hyttiä 1–4 hengelle ja useimmissa niistä on oma suihku ja wc. Erityislisän tuo Boren ylimmillä kansilla sijaitseva museonäyttely, jossa pääsee tutustumaan laivan värikkääseen historiaan. Laiva osa Forum Marinumin museolaivastoa. 

Hostellitoiminta laivalla on alkanut vuonna 2011, samana vuonna, kun alus hyväksyttiin Museoviraston perinnealusrekisteriin. Vuonna 2015 Turun kaupunki keskitti hostellipalvelunsa Borelle ja vuodesta 2018 alkaen Bore on toiminut Turun ammatti-instituutin monialaisena oppimisympäristönä.  

Bore tarjoaa aidon työympäristön hotelli-, ravintola- ja matkailualan opiskelijoille; kotitalous- ja puhdistuspalveluiden aloille; kaupallisen tai teknisen alan opiskelijoille; sekä erilaisten yrittäjyysprojektien toteuttamiseen. 

Suomen Hostellijärjestö valitsee vuosittain verkostostaan ansiokkaasti toimineen hostellin, joka saa itselleen Suomen Paras Hostelli -tunnustuksen seuraavaksi vuodeksi. Tunnustus on jaettu vuodesta 2004 alkaen, ensin Vuoden hostelli -nimisenä ja vuodesta 2019 alkaen Suomen Paras Hostelli -nimellä. Vuonna 2021 titteliä kantoi Time Hostel Jyväskylästä.