Siirry sisältöön

Uutiset

Koe saariston maisemat uudella tavalla

Kaarinassa toimiva A1 Media julkaisee Engrossing Archipelago –nimisen virtuaalisen kokemuksen. Interaktiivinen 360VR-esitys perustuu Turun saaristossa ja Saaristomerellä kuvattuihin 360-videoihin ja kolmiulotteisiin äänityksiin, jotka johdattavat kokijansa syvälle saariston upeaan luontoon eri vuoden- ja vuorokaudenaikoina.

Engrossing Archipelago kuljettaa katsojan jäisille rannoille, sileille rantakallioille, saarien metsiin, kasvien juurille, purjeveneen kannelle ja jopa sukeltamaan rakkohaurujen syleilyyn, joissa tarjoaa monipuolisen kattauksen saaristoluonnon kauneudesta ja monimuotoisuudesta. 

Esityksestä toivotaan osin ratkaisua saariston saavutettavuuden haasteille. Taustalla on ajatus epälineaarisesta ja dokumentaarisesta luontokokemuksesta, joka mahdollisesti myös rohkaisee oma-aloitteeseen luonnon tutkimiseen. 

“Tämä tuotanto on ollut erittäin mielenkiintoinen projekti ja iso saavutus meille. Iso kiitos meidän tiimillemme ja erityiskiitoksia tukemisesta Kopiostolle ja AVEK:lle sekä Business Turulle ja Länsi-Suomen elokuvakomissiolle”, sanoo A1 Media Oy:n taiteellinen johtaja Mika Kurkilahti

Virtuaalimatkailulla on tutkimusten mukaan stressiä lieventäviä vaikutuksia. VR-kokemukset ovat mahdollisia myös niille, jotka eivät pysty liikkumaan paikalle itse. Vastaavia esityksiä on tällä hetkellä rajallisesti tarjolla, joten tämä pilotti toimii mielenkiintoisena ja ympäristön kannalta kestävänä esimerkkinä tuoda suomalainen luonto laajan yleisön koettavaksi. 

Esitys on katsottavissa osoitteessa ea.360tour.fi ja on koettavissa Hansailmiössä 10.–14.4.2024. Lisäksi paikalla on mahdollista testata myös muita virtuaalikierroksia: Turun kaupungin uutta VR-kierrosta, Åbo Svenska Teaterin esittelyä ja Turku by Night in Black and White -virtuaaligalleriaa. 

Engrossin Archipelago toimii VR-laseilla, mobiililaitteilla ja selaimessa.