Siirry sisältöön

Uutiset

Kansainvälisiä startup-yrityksiä kutsutaan Turkuun

Turun seudulle kutsutaan nyt kansainvälisiä startup-yrityksiä, jotka ovat valmiita sitoutumaan kasvuyrityksensä kehittämiseen Suomen maaperällä. Turku Science Park Oy:n koordinoimassa Startup Call -kilpailussa innovatiiviset tiimit osallistuvat kolme kuukautta kestävään ohjelmaan, joka osaltaan sitoo startup-yritystä osaksi Turun ja koko Suomen startup-ekosysteemiä.

Startup Call -ohjelman haku on nyt käynnissä. Kaikille kansainvälisille startupeille avoin haku päättyy 7.8., jolloin asiantuntijaraati valitsee tiimit, joille tarjotaan mahdollisuutta kehittää liiketoimintaansa paikan päällä Turussa.

Startup Call tuo uusia kasvuyrityksiä Turun seudulle

Kolmen kuukauden jakson ytimessä on tehokas BusinessUp-kiihdytysohjelma.

– BusinessUp on kiihdytysohjelma, jossa varhaisen vaiheen startupit saavat kahdeksan viikon ajan ohjausta, tukea ja kontakteja toimintansa vauhdittamiseen. Intensiivinen valmennus terävöittää startupin tai sellaiseksi tähtäävän tiimin liiketoimintaidean ja kiteyttää arvolupauksen. Jokaisella tiimillä on myös oma mentori, kertoo kasvuvalmentaja Arto Branders Turku Science Park Oy:stä. Kiihdytysohjelman päätteeksi Startup Calliin osallistuvat kansainväliset startupit esittelevät ideoitaan sijoittajille.

Turku Science Park Oy tarjoaa startup-tiimeille kiihdytysohjelman lisäksi myös workshop-kurssin suomalaisesta yrittämisestä, DigiReactor-luentosarjan, mahdollisuuden osallistua lukuisiin startup- ja verkostoitumistapahtumiin, työtilaa Kupittaalta sekä tukea majoitusjärjestelyihin. Ohjelman aikana kansainvälisillä tiimeillä on runsaasti mahdollisuuksia tutustua startup-ekosysteemin tukiverkostoon ja rakentaa omaa verkostoa liiketoiminnan aloittamiseen.

Turun seudulla tarvitaan lähivuosina uusia osaajia varmistamaan talouskasvun jatkuminen, ja kilpailu erityisesti tekniikan osaajista on kovaa ympäri maailman. Startup Call -ohjelma ja siihen osallistuvat startupit hyödyttävät Turkua ja koko Suomea tuomalla uusia ideoita ja rohkeita tekijöitä alueelle. Ohjelman puitteissa on mahdollista kokeilla käänteentekeviä ideoita, joiden toteuttaminen ilman vahvaa tukiverkostoa voisi olla vaikeaa tai mahdotonta.

Suomella on useita valttikortteja, jotka osaltaan sitouttavat ulkomaisia osaajia alueelle. Maahan pysyvästi muuttaneet asiantuntijat nostavat usein esiin kiinnostavan yrityskentän, puhtaan luonnon, toimivan koulutuksen sekä tasapainon työn ja perhe-elämän välillä.

–  Startup Call -ohjelmaan odotetaan innolla hakemuksia innovatiivisilta tiimeiltä, joille meillä on ilo esitellä alueemme startup-maisemaa. Monet BusinessUp-ohjelman alumnit ovat jo hyvin juurtuneet Turkuun ja kasvaneet maailmalle. Ohjelmasta on hyötyä kaikille osapuolille: osallistuvat tiimit saavat ohjausta ja tukea, ja Turun startup-yhteisö puolestaan uusia tulokkaita, toteaa kansainvälistymisen palveluiden asiantuntija Megumi Hayashi Turku Science Park Oy:stä.

Haku Startup Call -kampanjaan on käynnissä 7.8. asti. BusinessUpin asiantuntijat valitsevat voittajatiimit, jotka julkistetaan elokuun puolivälissä. BusinessUp-kiihdytysohjelma alkaa 24.9. ja tiimien toivotaan saapuvan Turkuun 15.9. mennessä.

Lisätietoja ja hakulomake osoitteessa Startupcall.fi

Startup Call -kampanja toteutetaan osana Talent Turku -hanketta, joka on Turku Science Park Oy:n ja Turun kaupungin yhteistyöhanke. Talent Turku on osa työ- ja elinkeinoministeriön koordinoimaa valtakunnallista Talent Boost Finland -ohjelmaa, jonka tavoitteena on kansainvälisten osaajien houkuttelu, sitouttaminen ja integrointi.