Siirry sisältöön

Uutiset

Islannin presidentti vieraili Turun Tiedepuistossa

  • Tiedepuistossa kohteita olivat Vierailu- ja innovaatiokeskus Joki ja SparkUp
  • Presidentille esiteltiin seudullista innovaatio-osaamista
  • Ohjelmaan kuuluivat myös vierailut Turun yliopistossa ja Åbo Akademissa
Vierailu- ja innovaatiokeskus Joessa presidentti Gudni Johannessonin ja rouva Eliza Reidein isäntinä toimivat Minna Karhu ja Niko Kyynäräinen Turku Science Park Oy:stä.

 

Islannin presidentti Gudni Johannesson ja puolisonsa rouva Eliza Reid tekivät 14.-17.5. virallisen valtiovierailun Suomeen. Kolmipäiväisen vierailun viimeinen päivä suuntautui Turkuun, missä presidenttipari vieraili Turun Tiedepuistossa, Turun yliopistossa ja Åbo Akademissa.

Torstaina 17.5. ensimmäinen vierailukohde oli Vierailu- ja innovaatiokeskus Joki. Sähköiseen vieraskirjaan tehtyjen merkintöjen jälkeen presidentti Johannesson sai kuulla Turku Science Park Oy:n toimitusjohtaja Niko Kyynäräiseltä tiiviin yleiskatsauksen alueemme yritys- ja innovaatiotoiminnasta sekä niiden ympärille rakentuneista kärkialoista. Joessa esittäytyivät myös Turun ammattikorkeakoulun Game Lab ja virtuaalitodellisuutta terveydenhuollon palveluihin hyödyntävä turkulainen ADE Oy.

Joen ohella presidenttipari ehti tunnin mittaisella Tiedepuisto-kierroksellaan tutustua myös startup-yhteisö SparkUpiin. Yhteisön ja sen palvelukokonaisuuksia esitteli Turku Science Park Oy:n Tom Palenius Hänen lisäkseen SparkUpissa esittäytyi myös kaksi paikallista yritystä, genomitiedon tukintapalveluja kehittävä Abomics Oy sekä jäteveden puhdistusprosesseihin keskittynyt Clewer Oy.

Turun päivän ohjelmaan sisältyivät myös vierailut Åbo Akademissa ja Turun yliopistossa sekä lounas Turun linnassa. Iltapäivän päätteeksi saarivaltion presidentti vieraili vielä Forum Marinumissa.

Vierailu- ja innovaatiokeskus Joessa presidentti Gudni Johannessonin ja rouva Eliza Reidein isäntinä toimivat Minna Karhu ja Niko Kyynäräinen Turku Science Park Oy:stä.

Toimitusjohtaja Pasi Porramo esitteli ADE Oy:n virtuaalisovellusta presidentti Johannessonille.