Siirry sisältöön

Uutiset

Hurjia ajojahteja ja näyttäviä stuntteja Vares X -elokuvan kuvauksissa Turussa

Turun tunnetuin yksityisetsivä, Jussi Vares, palaa valkokankaille lokakuussa, kun Vares X saa ensi-iltansa. Vares X on kuvattu täysin Turussa ja Länsi-Suomen elokuvakomissio tukee elokuvan kuvauksia. Jussi Vareksen roolissa nähdään Leo Sjöman ja Jasper Pääkkönen palaa Kyypakkauksen rooliin.

Jasper Pääkkönen Kuva: Länsi-Suomen elokuvakomissio


Perjantaina 3.5.2024 Vares X -elokuvan jännittäviä toimintakohtauksia kuvattiin Turun satamassa Pansiossa. Sataman miljöö tarjosi upeat puitteet hurjille takaa-ajoille ja näyttäville stunteille. Yksityisetsivä Jussi Vareksen tutun pikkurikollisen, Kyypakkauksen rooliin palannut Jasper Pääkkönen on ollut mukana kaikissa Vares -elokuvissa — vaikkakin ei aina Kyypakkauksen roolissa.

Solar Filmsin tuottama Vares X on kymmenes Vares-elokuva. Se perustuu löyhästi Reijo Mäen kirjaan Kolmijalkainen mies. Elokuvan ovat käsikirjoittaneet Satu Rasila ja Akseli Kouki. Elokuvan nimiroolissa nähdään Leo Sjöman ja sen ohjaa Tuukka Temonen.

Länsi-Suomen elokuvakomissio on Turussa tapahtuvien kuvausten asialla

Business Turkuun kuuluva Länsi-Suomen elokuvakomissio on ollut mukana rahoittamassa Vares X -elokuvaa. ”Vares on turkulainen instituutio. Elokuvatuotannot ovat Turun alueelle tärkeitä, sillä ne työllistävät tekijöitä ja käyttävät palveluita myös av-alan ulkopuolelta. Lähes 70 prosenttia budjeteista meneekin muihin kuin av-alan palveluihin”, Elokuvakomissaari Teija Raninen on iloinen yksityisetsivän paluusta.

Tuotannot käyttävät aina paikallista osaamista, esimerkiksi majoitus, catering, logistiikka ja rakentaminen toteutetaan paikallisin voimin. Elokuvatuotannot myös tuovat aina vipinää kaupunkiin ja tuotannoissa parhaassa tapauksessa sadat avustajat pääsevät kokemaan elokuvan taikaa. – Teija Raninen

Vares X:n kuvauksissa työskentelee yhteensä 31 turkulaista työryhmän jäsentä. Turkulaisia avustajia on ollut sata. Kuvauspaikkoja kaupungissa on peräti viisitoista, joten Turku tulee näyttämään valkokankaalla monet eri kasvonsa.

“Turussa on valtavan hienot kuvauspaikat. Kiitos Länsi-Suomen elokuvakomissiolle ja Teija Raniselle kaikesta avusta. Olemme löytäneet kuvauksiin visuaalisesti todella hienoja paikkoja”, sanoo Vareksen linjatuottaja Anna Nuru.

Kuva: Länsi-Suomen elokuvakomissio


Nimekkäitä näyttelijöitä mukana Vareksessa

Leo Sjömanin ja Jasper Pääkkösen lisäksi elokuvaa tähdittävät Suomen eturivin näyttelijöistä Kalle Lamberg, Olga Temonen, Jenni Kokander, Mikko Töyssy, Pelle Heikkilä, Aku Sipola, Kreeta Salminen, Tom Petäjä, Sara Soulié, Satu Silvo, Mikko Kouki ja Ilona Chevakova. Nimekäs näyttelijäkaarti on tärkeä osa Varesten viehätystä.

Myös tuotantopuolella on kokeneita tekijöitä: Rimbo Salomaa, Markus Selin ja Jukka Helle ovat elokuvan tuottajia. “Vareksen maailma on päivitetty uusin kasvoin ja tapahtumin versioon 2.0. Elokuva sijoittuu luonnollisesti Turkuun”, Salomaa kertoo tiedotteessa.