HIMSS22 Europe -kongressi: Suomi Paviljonki kertoo suomalaisesta terveysosaamisesta inspiroivien tarinoiden kautta

|

Euroopan terveydenhuollon johtavat asiantuntijat tapaavat HIMSS22 European Health Conference & Exhibition -tapahtumassa Helsingissä 14.-16.6.2022. Suomi Paviljongin ohjelma esittelee suomalaisen terveysteknologian ja terveysdatan edelläkävijyyttä inspiroivien tarinoiden kautta. Turku Science Park Oy on ollut mukana Suomi Paviljongin ohjelman suunnittelussa, minkä lisäksi Turun seudun osaaminen on esillä myös omalla osastollaan.

HIMSS22 Europe, digitaalisen terveyden merkittävin tapahtuma Euroopassa, kokoaa maailman parhaat terveysteknologian innovaatiot ja asiantuntijat oppimaan ja verkostoitumaan Helsingin Messukeskukseen. Tapahtuma tarjoaa mittavan ohjelman, joka sisältää yli 120 asiantuntijaluentoa.

Tapahtuma järjestetään HIMSS-organisaation (Healthcare Information and Management Systems Society) ja suomalaisten yhteistyökumppanien yhteistyöllä. Suomalaiset julkiset toimijat ovat yhdistäneet voimansa aiempaa vahvemmin nostaakseen esille suomalaista digitaalisen terveyden ja terveysdatan osaamista. Tapahtuman pääyhteistyökumppaneina toimivat Sitra, Business Finland ja Helsingin kaupunki. Lisäksi useat ministeriöt, järjestöt ja kaupungit tukevat tapahtumaa. Turun seudulta ovat mukana Turun yliopisto, Terveys Kampus Turku, Auria Clinical Informatics, Turun ammattikorkeakoulu ja Turku Science Park Oy.

Terveysdata pääosassa terveydenhuollon tehostamisessa

Tapahtuman näyttelyalueelle rakentuva Suomi Paviljonki ja sen lukuisat näytteilleasettajayritykset esittelevät suomalaisen digitaalisen terveyden asiantuntemusta kansainväliselle yleisölle. Suomi Paviljongin lavaohjelma pyörii läpi tapahtuman keskittyen neljään pääteemaan. Näistä tärkein on terveysdata ja kuinka sen avulla voidaan uudistaa kliinisiä toimintatapoja.

– Jotta voimme hoitaa yksilöä, meidän tulee hoitaa koko väestöä. Ratkaisu löytyy kyvystämme hallita tehokkuutta. Toisin kuin usein väitetään, kyse ei ole niinkään rahasta vaan tiedosta: tiedon saatavuudesta, sen laadusta ja yhteensopivuudesta, sanoo Apotti Oy:n kehittämisjohtaja, LT, yleislääketieteen erikoislääkäri Antti Iivanainen omassa puheenvuorossaan.

Apotin ohella Suomi Paviljongin lavalla nähdään suomalaisyrityksiä kuten Reaktor, BeeHealthy, Terveystalo, BCB Medical, Predicell ja Duodecim kertomassa esimerkkien kautta, miten terveysdataa hyödynnetään terveydenhuollon jokapäiväisten ongelmien ratkaisemisessa.

Esimerkkejä Suomesta – aktiivinen ikääntyminen ja maailman älykkäimmät sairaalat

Terveysdatan ja sen soveltamisen lisäksi Suomi Paviljonki esittelee aktiivista ikääntymistä ja työkaluja sen edistämiseen sekä sitä, kuinka maailman älykkäimmät sairaalat rakennetaan ja pidetään pandemiaturvallisina myös tulevaisuudessa.

-Suomi Paviljongin ohjelma on innostava. Se on yhdistelmä menestystarinoita sekä julkisen terveyssektorin ja kaupallisten toimijoiden piiristä opittua. Odotamme malttamattomina, että kahdesti pandemian vuoksi siirretty tapahtuma vihdoin järjestetään, sanoo Suomi Paviljongin ohjelmaa koordinoiva Senior Business Advisor Kaisu Sutinen Health Capital Helsingistä.

Suomi Paviljongin lavaohjelman juontaa suomalainen kirjailija ja podcast-persoona Lotta Backlund.

-Ihmisillä on tiettyä insipiraatiovelkaa viime vuosilta. Aiomme korjata tilanteen! Jaamme Suomi Paviljongin lavalla kiinnostavia, erityisiä tarinoita tosielämästä. Odotan innolla, että ihmiset pääsevät tapaamaan toisiaan ja inspiroitumaan yhdessä, Backlund sanoo.

Tutustu Suomi Paviljongin ohjelmaan.