Siirry sisältöön

Uutiset

EU-politiikan ja taloustieteen huiput saapuvat Turkuun – osallistu!

Mikä on suomalaisten paikka Euroopassa ja mikä EU:n paikka maailmassa muuttuvassa kansainvälisessä järjestyksessä, entä miten yritys voi nousta haasteiden ajasta voittajana? Näitä ajankohtaisia aiheita pohditaan jo viidennettä kertaa järjestettävässä Turun Eurooppa-foorumissa 24.-26.8.2022. Torstain talouspäivässä 25.8. pureudutaan erityisesti siihen, miten muutokset vaikuttavat Suomen ja EU:n elinkeinoelämään.

Turku Science Parkin koordinoimassa aamupäivässä puhujiksi saapuvat työelämäprofessori Vesa Vihriälä sekä Eurooppaministeri Tytti Tuppurainen. Vihriälä puhuu teemasta Yhteiset finanssipoliittiset toimet – tulonsiirtounioni vai jotain muuta(kin)?

Päivän aikana keskustellaan myös muun muassa globaalin kaupan kehityksestä, yritysten roolista Suomen ja Euroopan varautumisessa ja huoltovarmuudessa, talouden ja rahapolitiikan uusista tuulista, fossiilitaloudesta sekä Euroopan yhteistyökuvioista. 

Lue Turku Science Parkin toimitusjohtajan Tom Paleniuksen blogiteksti Eurooppa-foorumin sivuilta aiheesta ”Voiko yritys nousta haasteiden ajasta voittajana?”.

Vihriälä kannustaa kansalaisia mukaan kuuntelemaan ja keskustelemaan.

”Eurooppa-foorumiin osallistuminen on kompakti tapa päästä jyvälle siitä, mitkä ovat avainkysymyksiä Euroopan unionissa juuri tällä hetkellä, mihin suuntaan asiat ovat menossa ja mihin asioihin Suomen pitäisi ottaa nyt kantaa. Aktiivisille tämä on hyvä mahdollisuus päästä helposti mukaan EU-poliittiseen keskusteluun”, Vihriälä tiivistää.

Tutustu Eurooppa-foorumin koko ohjelmaan tapahtumasivuilla.

Ekonomisti, työelämäprofessori Vesa Vihriälä ottaa torstaina kantaa EU:n finanssipoliittisiin
toimiin lähivuosien kriisien aiheuttamassa paineessa.

Mikä Eurooppa-foorumi?

Turussa järjestettävä Eurooppa-foorumi on vuosittainen poliittisen sesongin avaustapahtuma, joka koostuu seminaareista, paneelikeskusteluista, kyselytunneista ja kansalaiskeskusteluista. Tapahtumassa ihmiset elämän eri osa-alueilta kohtaavat toisensa: eri näkemyksiä edustavat poliittiset päättäjät, kansalaisjärjestöt, elinkeinoelämä, työmarkkinajärjestöt, asiantuntijat ja kansalaiset.

Tapahtuman erityisenä tavoitteena on kansalaiskeskustelun lisääminen Euroopan unionin nykytilanteesta ja tulevaisuudesta.

Päivien teemat ovat keskiviikkona 24.8. Tutkittu tieto, torstaina 25.8. Eurooppa maailmassa ja perjantaina 26.8. Suomi Euroopassa. Vuosi 2022 on EU:ssa nuorison vuosi, joten nuoret on tuotu tänä vuonna vahvasti mukaan ohjelmajärjestäjiksi sekä ohjelmanumeroihin puhujiksi, panelisteiksi, moderaattoreiksi.

Eurooppa-foorumin päätapahtumapaikkoina toimivat Radisson Blu Marina Palace -hotelli, Turun kaupunginteatteri, Hansatori ja foorumin oma virtuaalitapahtuma-alusta. Tapahtuma-alustalla näkyvät kaikki foorumin ohjelmat suorina lähetyksinä. 

  • Ilmoittaudu mukaan paikan päälle Eurooppa-foorumin sivujen kautta: Europe Forum – Eurooppa-foorumi.
  • Virtuaalinen tapahtuma-alusta, josta näet kaikki keskustelut livenä, avataan yleisölle 22.8.

Eurooppa-foorumi järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2018.