Siirry sisältöön

Uutiset

Enerqo Finland Oy avasi Turkuun uuden sähköbussien huolto- ja palvelukeskuksen

Suomen johtava kaupunkibussien ja raskaan kaluston sähköistäjä Enerqo Finland Oy liittyi myös Turun seudun sähköistämisverkosto eFlowHubiin, joka on alueen akkuteknologian ja sähköisen liikkuvuuden osaamiskeskittymä ja verkosto.

Enerqo Finland Oy ja sen sisaryhtiö YES-EU Oy avasivat uuden huolto- ja palvelukeskuksen Turkuun 23. marraskuuta. Jo kolme neljästä Suomen sähköbusseista ladataan Enerqon toimittamilla latausjärjestelmillä. Lisäksi nion

Enerqolla on merkittävä rooli Turun seudun paikallisliikenne Fölin sähköistämisessä yhdessä LS-Liikennelinjat Oy:n ja paikallisten bussioperaattoreiden kanssa. YES-EU Oy toimittaa Turkuun 21 sähköbussia, mikä nostaa kyseisten Yutong-sähköbussien määrän Turussa yli neljäänkymmeneen.

”Liikenteen sähköistämisellä myös joukkoliikenteen ja raskaan liikenteen osalta on ratkaisevan tärkeä rooli vihreän siirtymän toteuttamisessa ja ilmastomuutoksen ehkäisyssä. Lisäksi laajat latausjärjestelmät voivat olla merkittävä osa kaupunkien energiajärjestelmiä”, sanoo Enerqon myyntipäällikkö Mikko Summala tiedotteessa.

Enerqo Oy:n toimitusjohtaja Mikko Kytölä ja myyntipäällikkö Mikko Summala uuden sähköbussin kyydissä.
Enerqo Oy:n toimitusjohtaja Mikko Kytölä ja myyntipäällikkö Mikko Summala uuden sähköbussin kyydissä. Kuva Enerqo Finland Oy.

Summala korostaa liikenteen sähköistyksen etenevän niin kovalla vauhdilla, että tiivis yhteistyö eri toimijoiden välillä on välttämätöntä kasvun haasteisiin vastaamiseksi.

eFlowHub on akkuteknologian ja sähköisen liikkuvuuden osaamiskeskittymä ja verkosto, johon kuuluu kestävästi älykkään akkuteknologian ja sähköisen liikkuvuuden käyttöönottoa ja hyödyntämistä edistäviä toimijoita Varsinais-Suomen alueelta.

”Varsinais-Suomen alueella toimii useita yrityksiä, jotka tuottavat oleellisia sähköistyvän liikenteen tarvitsemia tuotteita ja palveluita. Nopeasti kasvavalla toimialalla Varsinais-Suomella on olemassa olevien vahvojen yritys- ja korkeakoulutoimijoiden ja niiden entistä tiiviimmän yhteistyön kautta mahdollisuus lisätä alueen elinvoimaa ja houkuttelevuutta. eFlow Hub -verkosto toimii alustana yhteistyön luomiselle sekä ikkunana alueen toimijaverkostoon”, kuvaa projektipäällikkö Johanna Valio eFlowHubista.

Lue lisää eFlowHubista projektin sivuilta.