Siirry sisältöön

Uutiset

Energy Tomorrow -tapahtumassa kurkistettiin energia-alan tulevaisuuteen

Business Turun ja Turun ammattikorkeakoulun järjestämä Energy Tomorrow 2024 -seminaari kokosi eilen 14.5.2024 energia-alan tuoreimmat kuulumiset Turkuun. Tapahtumassa kuultiin kuinka energia-alan pioneerit tarttuvat heitä kohtaaviin haasteisiin ja luovat uutta innovatiivista ja resurssiviisasta liiketoimintaa. Iltapäivällä Microsoftin rakennuttajapäällikkö Frej Werner kertoi Fortumin kanssa yhteistyössä tehtävästä projektista, jossa hyödynnetään Microsoftin uuden datakeskuksen hukkalämpö Espoon, Kirkkonummen ja Kauniaisen lämmittämiseen.

Teemat, kuten hajautettu sähköntuotanto, energian varastointi ja pienydinvoima muovaavat tulevaisuuden kestävää ja joustavaa energiajärjestelmää. Aiheita valottivat Veikka Lahdenpää Taaleri Energialta, Lauri Muranen Steady Energyltä, sekä Tommy Rönnqvist Turku Energialta. Tapahtuma tarjosi ainutlaatuisen mahdollisuuden kuulla mitä yrityskentällä tapahtuu ja mitä on odotettavissa tulevaisuudessa.

”Uudet teollisen mittakaavan energiaratkaisut kiinnostavat yleisöä, sillä selkeiden kokonaisuuksien kautta on mahdollista vaikuttaa kerralla jokaisen turkulaisen arkeen. Suomalaisilla energia-alan innovaatioilla on merkittävää kansainvälistä kasvupotentiaalia”, energiateeman erityisasiantuntija Toivo Koskinen Business Turulta iloitsee.

Energia-alan murros on olennaisessa roolissa kohti fossiilitonta elämää sekä Suomen ja Euroopan huoltovarmuuden kehitystä. Teema kiinnostaa tämän takia laajasti nykyisessä maailmantilanteessa.

“Ammattikorkeakoulu on mieluusti mukana järjestämässä tapahtumaa, joka kokoaa laajasti energia-alan nykykatsauksen ja oppilaitosyhteistyön ympärille edelläkävijöitä esittelemään uusimpia ratkaisujaan ja verkostoitumaan keskenään”, Turun ammattikorkeakoulun Rauli Lautkankare toteaa.

Tapahtuma oli osa EU-rahoitteista ULLEVI-hanketta, jonka tarkoituksena on edistää lämpöenergian varastoinnin yleistymistä Suomessa. Lämpöenergian varastointi on yksi yksinkertaisimmista tavoista vähentää fossiilisten polttoaineiden käyttöä, kun esimerkiksi kesäkauden hukkalämpöjä pystytään hyödyntämään tarpeen tullen talvella.

Tiedustelut:

Toivo Koskinen

p. 044 7696 771toivo.koskinen@businessturku.fi