Elomatic perustaa Saksaan meriteknologiaan keskittyvän tytäryhtiön

|

Elomatic Oy on perustanut Saksan Wismariin laivasuunnitteluun ja offshore-tuulivoimarakenteisiin keskittyvän tytäryhtiön nimeltä Elomatic Maritime Technologies. Uusi yhtiö parantaa Elomaticin kapasiteettia tarjota huippuosaamista varustamoille, operaattoreille ja telakoille maailmanlaajuisesti. MV Werftenin telakan alueelta löytyy paljon alan kokeneita ammattilaisia.

Elomatic Oy on perustanut 21.6. Saksaan laivasuunnitteluun ja offshore-tuulivoimarakenteisiin keskittyvän tytäryhtiön nimeltä Elomatic Maritime Technologies. Tarkoituksena on lisätä huippuammattilaisten resurssia kansainvälisesti, sillä Elomaticilla on tarjolla valtavasti alan haastavia töitä, erityisesti meriteknisten rakenteiden alalla. Yhtiö työllistää alkuvaiheessa noin 30 henkeä.

Toimiston sijainniksi valikoitui hansakaupunki Wismar, sillä MV Werftenin telakan alueelta löytyy paljon laivanrakennuksen ja offshore-rakenteiden kokeneita ammattilaisia. Lisäksi Wismar on strateginen rannikkokaupunki Saksan ja Itämeren alueen rajusti kasvavia offshore-tuulipuistoinvestointeja silmällä pitäen.

Saksan uusi tytäryhtiö täydentää Elomaticin vankkaa laivasuunnitteluosaamista. Sen perustamisella Elomatic vahvistaa merkittävästi konsepti- ja esisuunnitteluasiantuntemustaan sekä kapasiteettiaan tarjota huippuosaamista varustamoille, operaattoreille ja telakoille ympäri maailman.

”Olen todella tyytyväinen, että saamme tiimiimme rautaisia laivanrakennusosaajia. Heidän kokemuksensa offshore-rakenteista, vihreistä teknologioista, arktisista aluksista, rajavartioston laivoista ja risteilyaluksista vahvistaa hyvin kaikkia alueita, joissa Elomatic haluaa olla maailman paras”, Elomaticin toimialajohtaja Rami Hirsimäki sanoo.

”Elomatic tarjoaa hyvän perustan rakentaa Saksaan laivojen suunnitteluun keskittyvän yksikön. Me tuomme kovaa osaamista niin Saksan markkinoille kuin Elomaticin perinteisille markkina-alueille”, perustetun yhtiön toimitusjohtaja Guido Schulte sanoo.