Siirry sisältöön

Uutiset

Elokuvapäivänä 8.9. Tyttökuningas palaa Turkuun

Tyttökuningas – The Girl King on Mika Kaurismäen kansainvälinen suurtuotanto, joka kuvattiin Turun seudulla 2014. Suuri osa kuvauksista tehtiin Turun linnassa, joka esittää elokuvassa kuninkaallista Tre Kronor -linnaa. Nyt Tyttökuningas palaa Turun Linnaan Elokuvapäivänä 8. syyskuuta. Elokuva esitetään illan hämärtyessä linnan pihalla, jossa paikkoja on noin 600 katsojalle.

”Katsomon rakentaminen epätasaiselle linnan pihalle on haastavaa, joten se toteutetaan yhteistyössä Turun Vuokrakalusteen kanssa”, kertoo tapahtuman tuottaja Annukka Toivonen.

The Girl King – Tyttökuningas on kertomus kuningatar Kristiinasta, kruununperijästä, jota sukupuolestaan huolimatta kasvatettiin kuin poikaa: opetettiin ratsastamaan, miekkailemaan ja hallitsijan rooliin. Hän nousi Ruotsi-Suomen valtaistuimelle 6-vuotiaana, mutta luopui kruunusta omasta tahdostaan 28-vuotiaana. Elokuvan Jussi-palkittu puvustus on Marjatta Nissisen suunnittelema ja puvut valmistettiin Turussa.

Ulkoilmanäytös on katsojille maksuton, kuten kaikki Elokuvapäivän näytökset. Ilman lippua katsomoon ei kuitenkaan pääse: ilmaisliput tulevat jakoon yhteistyökumppanien kanavissa elokuun aikana.

”Kannattaa seurata Elokuvapäivän Facebook-tapahtumaa, jossa tiedotamme heti kun lippuja on saatavilla”, vinkkaa Toivonen. ”Facebook-tapahtumassa julkaisemme myös koko Elokuvapäivän ohjelmiston sitä mukaa kun näytöspaikat varmistuvat. Lisäksi meidät voi löytää kertomassa lisää Elokuvapäivästä muun muassa Hansakorttelista Taiteiden yönä!”

Tunnelmia syksyn 2017 elokuvapäivästä. Kuva Aleksi Salminen.

Vuodesta 2015 alkaen kahdesti vuodessa järjestetty Elokuvapäivä on ainutlaatuinen kaupunkitapahtuma, jonka kaikki elokuvanäytökset ovat yhteistyökumppanien tarjoamia ja siten katsojille maksuttomia. Päivän aikana elokuvia pääsee katsomaan esimerkiksi Turun kauppakeskuksissa, kirjastossa, konserttitalossa ja ravintoloissa. Elokuvapäivä on saanut Turussa innostumaan niin kaupunkilaiset kuin yrittäjätkin: esimerkiksi Tyttökuningas- ulkoilmanäytöksen tarjoavat OP Turun Seutu, Leipomo Rosten, Turun Yrittäjät, Viking Line, Turku Energia sekä Hansakortteli.

Näytös alkaa klo 21.00, portit avataan jo 20.00. Paikalle kannattaa tulla hyvissä ajoin, sillä paikat ovat numeroimattomat.

Lisätietoja: tuottaja Annukka Toivonen annukka.toivonen@turkubusinessregion.com p. 040 547 0277

www.elokuvapäivä.fi

Scene Turku kokoaa yhteen kaiken elokuviin liittyvän Turun seudulla ja tarjoaa ennennäkemättömiä elokuvaelämyksiä ja -kokemuksia. Scenen kautta löydät tietoa Turussa esitettävistä elokuvista, erikoisnäytöksistä, kuvauksista, ensi-illoista ja muista tapahtumista ja uutisista. Elokuvapäivänä 8.9. koko Turku muuttuu elokuvanäyttämöksi yritysten ja yhdistysten järjestäessä elokuvanäytöksiä ympäri kaupunkia. Päivä huipentuu Turun linnan pihalla elokuvanäytökseen klo 21.00. Scene eli Elokuvakaupunki Turku ry järjestää Elokuvapäivän kaksi kerta vuodessa.