Deltamarin suunnittelee kolme RoPax-alusta kiinalaistelakalle

|

""

Turkulainen suunnittelutoimisto Deltamarin on allekirjoittanut sopimukset kolmen RoPax-aluksen täydellisistä suunnittelupaketeista. Kyse on Stena E-Flexer aluksista 10-12, jotka rakennetaan kahdelle eri asiakkaalle China Mechants Jinlingin telakalla Wehaissa Kiinassa.

Stenan E-Flexer on luokka, jota on helposti muokattavissa asiakkaan tarpeiden mukaan sekä kaupallisesti että teknisesti. Konseptissa yhdistyvät rahti- ja matkustajaominaisuudet. Stena E-Flexer edustaa myös kestävän kehityksen eturintamaa. Se asettaa Deltamarinin mukaan samalla uudet standardit päästöille, kustannuksille, energiantehokkuudelle ja suorituskyvylle.

""

Kolmesta aluksesta yksi menee Kanadan liittovaltiolle. 1100 matkustajan ja 2600 kaistametrin rahtikapasiteetin omaava alus liikkuu LNG:llä ja se sijoitetaan Newfoundlandin ja Nova Scotian väliseen liikenteeseen vuonna 2024. Kaksi muuta alusta tulevat Iso-Britanniaan, missä ne liikennöivät vuosista 2024 ja 2025 alkaen Portsmouthista Ranskan puolelle Ouistrehamiin ja St. Maloon.

– Olemme erittäin iloisia ja ylpeitä siitä, että voimme jatkaa strategista kumppanuuttamme Stena RoRon ja China Merchants Jinlingin telakan kanssa. Uudet tilaukset osoittavat, että Stena E-Flexer -aluksia arvostetaan suuresti asiakaspuolella. Odotamme yhteistyötä Stena RoRon ja China Merchants Jinlingin telakan kanssa, sanoo Deltamarinin toimitusjohtaja Janne Uotila.  

Kuluneen kahden viime vuoden tilanteen huomioiden sopimus on Deltamarinille merkittävä ja vahvistaa toimiston tilauskantaa. Suunnittelutyöt alkavat välittömästi ja tehdään Deltamarinin Suomen toimistoilla. Työt valmistuvat vuoden 2022 aikana.

Deltamarin tarjoaa laivasuunnittelua, offshore -suunnittelua ja rakentamistukea meri- ja offshore -teollisuudelle maailmanlaajuisesti. Palvelut sisältävät täyden valikoiman konsultointia, suunnittelua ja suunnittelua sekä hankintoja, tukea rakentamiseen ja asennukseen. Konserni työllistää noin 400 asiantuntijaa omissa ja osakkuusyhtiöissään Euroopassa ja Aasiassa. Deltamarin on osa China Merchants Groupia, Fortune Global 500 -yritystä. www.deltamarin.com