Siirry sisältöön

Uutiset

DelSiTechille tuotekehitysrahoitus Bill ja Melinda Gatesin säätiöltä

  • Rahoituksella kehitetään lämpökestäviä rokotevalmisteita
  • Teknologia perustuu DelsiTechin omaan biohajoavaan silikapohjaiseen materiaaliin
  • DelsiTech on ensimmäinen suomalainen lääkekehitysyritys, joka saa rahoitusta Gatesilta

Turkulainen lääkeannosteluteknologia- ja lääkekehitysyritys DelSiTech Oy on saanut merkittävän tuotekehitysrahoituksen amerikkalaiselta Bill ja Melinda Gatesin säätiöltä. Rahoitus on tarkoitettu uudentyyppisten lämpökestävien rokotevalmisteiden kehittämiseen. Tällaisia rokotevalmisteita ei tarvitsisi säilyttää pakastimessa tai jääkaapissa ja ne soveltuisivat erityisen hyvin käytettäväksi kehittyvissä maissa, joissa ei ole varmuutta katkeamattomasta kylmäketjusta säilytettäessä rokotteita ennen annostelua.

“Olemme erittäin tyytyväisiä siitä, että arvostettu Bill ja Melinda Gatesin säätiö on valinnut DelSiTechin silikateknologian uuden sukupolven rokotevalmisteiden kehitykseen”, sanoo DelSiTechin toimitusjohtaja Lasse Leino.

”Käsittääksemme olemme ensimmäinen suomalainen lääkekehitysyritys, joka on saanut suoran tuotekehitysrahoituksen Bill ja Melinda Gatesin säätiöltä. Saatu rahoitus on merkittävä tunnustus DelSiTechin pitkäjänteiselle tutkimustyölle kehittää hyvin säilyviä virusformulaatioita.”

Rokotevalmisteiden yksi suurimmista ongelmista on heikko lämpökestävyys. Maailman terveysjärjestö WHO on arvioinut, että vuosittain jopa puolet valmistetuista kylmäkuivatuista ja neljännes nestemäisistä rokotteista menettää tehonsa liian korkean säilytyslämpötilan vuoksi. Taloudelliset menetykset ovat miljardiluokkaa.

DelSiTech Oy kehittää ja kaupallistaa lääkeannosteluteknologiaa, joka perustuu omaan patentoituun biohajoavaan silikapohjaiseen biomateriaaliin. Yhtiön tarjoaa myös tuotekehityspalveluja ja lääkeannosteluratkaisuja muille alan toimijoille sekä lisensoi kehittämäänsä teknologiaa maailmanlaajuisesti. Yhtiö työllistää noin 20 henkilöä. Lisätietoja www.delsitech.com.