Siirry sisältöön

Uutiset

DelSiTech kehitti lääkevalmistukseen puhdastilan Turun AMK:n kanssa

Turkulaiselle lääkeannosteluteknologia- ja lääkekehitysyritys DelSiTech Oy:lle on valmistunut lääkkeiden valmistusta varten kaikkein korkeimman luokan puhdastila, jossa voidaan tehdä esimerkiksi steriilituotteita ruiskuissa injektioita varten. Tilan kehittäminen on hieno esimerkki alueen korkeakoulujen ja yritysten välisestä, innovatiivisesta yhteistyöstä.

Kaksi valkoisiin suojapukuihin pukeutunutta henkilöä siirtävät valmistusmateriaalia lasipulloissa luukusta puhdastilaan.
Valmistusmateriaalin siirtoa DelSiTechin C-luokan puhdastilasta A/B-luokan puhdastilaan.

DelSiTechin uusi, noin 100 m2:n puhdastilayksikkö sijaitsee Turun ammattikorkeakoulun tiloissa Kupittaalla. Tilaa on aikaisemmin käytetty myös lääkkeiden valmistukseen, mutta viimeisten vuosien ajan se on ollut ammattikorkeakoulun opetuskäytössä. Muutostyö DelSiTechin valmistusyksiköksi toteutettiin läheisessä yhteistyössä Turun ammattikorkeakoulun kanssa.

”Tämä hanke on ollut malliesimerkki toimivasta yhteistyöstä yrityksen ja korkeakoulun välillä. Turun ammattikorkeakoulun puhdastilaosaaminen ja myönteinen asenne on ollut ratkaisevan tärkeää valmistustilan saamiseksi käyttöömme”, kiittelee DelSiTechin toimitusjohtaja Lasse Leino yrityksen tiedotteessa.

Yritysten ja korkeakoulujen yhteistyöllä pystymme kehittämään alueellamme uusia, innovatiivisia tuotteita ja viemään niitä markkinoille, kansainvälisestikin.

Health-kärkialan johtaja Tero Piispanen

Oman steriilivalmistustilan valmistuminen on merkittävä virstapylväs DelSiTechille.

”Tavoitteenamme on saada valmistusyksikölle lääketehdaslupa vuoden loppuun mennessä, jonka jälkeen voimme valmistaa itse omia tutkimuslääkkeitä kliinisiä tutkimuksia varten. Tämä nopeuttaa huomattavasti DelSiTechin omien lääketuotteiden kehitystä ja kaupallistamista sekä vähentää riippuvuutta ulkopuolisista sopimusvalmistajista. Samalla tarjoamme steriilituotteiden valmistuspalvelua myös nykyisille ja tuleville kumppaneillemme. Uskomme, että liiketoiminnan laajentaminen steriilivalmistukseen vauhdittaa yhtiön kasvua merkittävästi”, sanoo Leino.

Myös Turku Science Park Oy:n Health-kärkialan johtaja Tero Piispasen mielestä DelSiTechin puhdastilan kehittäminen on hieno esimerkki alueen korkeakoulujen ja yritysten välisestä vahvasta yhteistyöstä.

”Yritysten ja korkeakoulujen yhteistyöllä pystymme kehittämään alueellamme uusia, innovatiivisia tuotteita ja viemään niitä markkinoille, kansainvälisestikin. Tämä yhteistyö on yksi Turun seudun vahvuuksista”, sanoo Piispanen.

Turun ammattikorkeakoulu on tehnyt bioalan yritysten kanssa yhteistyötä jo yli 20 vuoden ajan.

”Yhteistyö vahvistaa verkottumista alan yritysten kanssa, tukee opetus- ja TKI-toimintaa ja näissä toteutuu myös lakiin kirjattu ammattikorkeakoulun aluekehitystehtävä”, toteaa Turun ammattikorkeakoulun erityisasiantuntija Raimo Pärssinen.

Kiinnostaisiko teitä kehittää TKI-toimintaanne?
Tutustu Teknologiakampuksen TKI-palveluun.