Dealflow Finland -palvelun kautta yritys voi kohdata kansainvälisiä sijoittajia verkossa

|

""

Suomalaiset startupit ja kasvuyritykset keräsivät viime vuonna uusia sijoituksia ennätysmäärän, yhteensä 951 miljoonaa euroa. Merkittävin kasvu sijoituksissa tuli ulkomaisilta pääomasijoittajilta, joiden osuus oli 57 %, yhteensä 543 miljoonaa euroa. Business Finlandin tarjoaman Dealflow Finland -palvelun kautta myös Turun seudun yritys voi ketterästi löytää kansainvälisiä sijoittajia.

Dealflow Finland -palvelun tarkoituksena on tuoda esiin sijoittajia hakevia suomalaisia startup- ja kasvuyrityksiä. Dealfow-palvelu on Business Finlandin tuottama, ja nyt palveluun haetaan lisää kansainälistä kasvua hakevia yrityksiä Turun seudulta. Palvelu on maksuton.

– Turun seudulla panostetaan kasvuhakuisten yritysten tukemiseen mm. BusinessUp-kiihdytysohjelman ja LevelUp-kasvuohjelman kautta. DealFlow tarjoaa uuden hyödyllisen työkalun kansainvälisten sijoittajien löytämiseksi, ja olisikin hienoa nähdä palvelussa enemmän Turun alueen yrityksiä, kertoo Turku Science Park Oy:n yrityspalvelupäällikkö Tiia Turkki.

Näkyvyyttä sijoittajakentässä

Yritysten näkyvyys verkossa on tärkeää erityisesti aikana, jolloin sijoittajatapahtumia ei ole. Kotimaisia yrityksiä ja kansainvälisiä sijoittajia yhdistävän Dealflow Finland -verkkopalvelun käyttäjämäärä kasvaa tasaisesti ja yhä useampi sijoittaja käyttää sitä. Yli 450 kotimaista yritystä on täyttänyt profiilinsa palveluun. Dealflow.fi on avoin kaikille kotimaisille yrityksille, joilla on valmis tuote tai kilpailukykyinen innovaatio, ja joiden tähtäimessä on kansainvälinen kasvu.

– Yrityksen kannattaa luoda profiili, mikäli yritys on hakemassa ulkopuolista rahoitusta seuraavan puolentoista vuoden aikana. Profiilin avulla yritys saa arvokasta näkyvyyttä sijoittajakentässä hyvissä ajoin, kertoo Marko Vänskä, Business Finlandin Investor Services -tiimin johtaja.

Palveluun rekisteröityneet sijoittajat ovat tyypillisesti alku- tai kasvuvaiheen pääomasijoittajia (Venture Capital ja Private Equity) tai teollisia sijoittajia. Sijoittajat voivat olla palvelun kautta suoraan yhteydessä yritykseen. Yritys voi ottaa yhteyttä sijoittajaan, jos sijoittaja tekee aloitteen. Business Finland lanseerasi palvelun sijoittajille loppuvuodesta 2019. Dealflow.fi palvelua käyttää kuukausittain 200-300 sijoittajaa, he katsovat yritysten profiileja 1000-1200 kertaa/kk ja suoria tapaamispyyntöjä yritysten suuntaan sijoittajilta kertyy noin 50 kpl /kk.

Deaflow.fi pähkinänkuoressa

Dealflow Finland -palvelu mahdollistaa yrityksille kansainvälisten sijoittajien kohtaamisen verkossa. Palvelun kautta yritys näkyy sadoille kansainvälisille sijoittajille. Dealflow.fi on avoin kaikille kotimaisille yrityksille, joilla on valmis tuote tai kilpailukykyinen innovaatio, ja joiden tähtäimessä on kansainvälinen kasvu. Palveluun on lisätty tekoälyominaisuus tehostamaan parhaiden kohteiden löytymistä kullekin sijoittajalle.

  • Dealflow.fi yhdistää kansainväliset sijoittajat Turun seudun ja Varsinais-Suomen rahoitusta hakeviin yrityksiin
  • Turku Science Park Oy:n asiantuntijat ovat Turun seudun yritysten apuna profiilin luomisessa
  • Dealflow Finland -palvelu on Business Finlandin globaali Investor Services -tiimin käytössä esim. Lontoossa, Tukholmassa, Dubaissa, Tokiossa, Palo Altossa, New Yorkissa, Singaporessa ja Shanghaissa. Tiimin asiantuntijat esittelevät jatkuvasti suomalaisia yrityksiä paikallisille sijoittajille.
  • Palvelu on maksuton

Varmista, että myös sinun yrityksesi on näkyvillä Dealflow-palvelun kautta:

  • Mukaan toivotaan kansainvälistä kasvua tavoittelevia yrityksiä koko Varsinais-Suomen alueelta
  • Luo profiili ja täytä yritystiedot julkaistavaksi palvelussa www.dealflow.fi
  • Ota tarvittaessa yhteyttä Turku Science Park Oy:n yritysneuvojiin kehittääksesi profiiliasi ja yritysten pitch deckiä