Siirry sisältöön

Uutiset

C Moren Nainen joka katosi – uutuussarjan kuvaukset alkaneet Turussa!  

Ohjaaja-käsikirjoittaja Simo Halisen kiitetystä Nainen joka katosi -romaanista tehdään uusi C More -alkuperäissarja. Länsi-Suomen elokuvakomissio on tukenut sarjan kuvauksia, jotka käynnistyivät Turussa tällä viikolla. Työryhmässä on mukana yli 20 turkulaista elokuva-alan ammattilaista, sekä yli 100 paikallista elokuva-avustajaa. 

C Moren uusi alkuperäissarja Nainen joka katosi on Simo Halisen samannimiseen romaaniin pohjautuva neliosainen psykologinen trilleri synkästä rikoksesta, jonka varjo lankeaa neljän henkilön ylle. Sarjan päätähtinä nähdään Saga Sarkola, Johannes Holopainen, Oona Airola ja Pekka Strang. 

Näyttelijät Johannes Holopainen, Oona Airola, Saga Sarkola ja Pekka Strang.
Kuva: Tiia Öhman/ReelMedia

Tv-sarjan kuvaukset käynnistyivät tällä viikolla Turussa ja jatkuvat kesäkuun loppuun asti. Nainen joka katosi on helsinkiläisen tuotantoyhtiö ReelMedian ensimmäinen tuotanto Turun seudulla. Tuottaja Pauliina Teirikari on kiitollinen yhteistyöstä Länsi-Suomen elokuvakomission kanssa.  

“Olemme saaneet huipputyyppejä tuotantoon turkulaisista elokuvantekijöistä ja päässeet henkilökohtaisesti näkemään Turun vahvuudet elokuvakaupunkina!”

– Tuottaja Pauliina Teirikari

Teirikari on erityisen tyytyväinen siitä, että turkulaisilla elokuvantekijöillä on kokemusta myös saaristomaisemissa työskentelystä. Viimeisen kolmen vuoden aikana Turun saaristossa on kuvattu kymmeniä tuotantoja. Saariston ja Turun lisäksi kuvauspäiviä on myös Vehmaalla, Piikkiössä ja Salossa.

Elokuvakomissaari Teija Raninen on tyytyväinen tv-tuotannon pitkästä kuvausjaksosta. “Pidemmät kuvausjaksot takaavat pidempiaikaista työllistymistä tekijöillemme. Kokemusta karttuu niin ammattilaisille kuin elokuvakoulumme harjoittelijoille. Neljän jakson tv-sarjan kuvaaminen on joskus kuin kuvaisi neljä minileffaa!” Raninen kommentoi.

Kuva: Tiia Öhman/ReelMedia

Sarjan ohjaaja-käsikirjoittaja Simo Halinen herättää päähenkilöiden omintakeisen romanssin henkiin psykologisen trillerin keinoin. Aaro (Johannes Holopainen) kohtaa Helsingin kesäyössä sympaattisen ja arvoituksellisen Mauran (Saga Sarkola) ja ihastuu tähän. Heille kehittyy suhde, jollaisesta Aaro ei ole edes uskaltanut uneksia.

Yhtäkkiä Maura katoaa ja Aaro alkaa epäillä, oliko nainen oikeasti ollut olemassakaan. Lopulta Aarolle selviää, että joskus kauan sitten on tapahtunut rikos, joka on jättänyt pysyvät jäljet Mauraan. Mutta ehtiikö Aaro löytämään Mauran ennen kuin on liian myöhäistä?  

”Nainen joka katosi on minulle jo tässä vaiheessa erityinen projekti. Ensimmäistä kertaa ohjaan omaan romaaniini perustuvaa tarinaa draamaksi. Erityisen suurella innolla odotan päästä työskentelemään mielestäni neljän poikkeuksellisen lahjakkaan näyttelijän kanssa.”

– Sarjan luoja Simo Halinen

Sarjan tuottaa C Morelle ja MTV:lle ReelMedia Oy. MTV:n ja C Moren lisäksi sarjaa rahoittavat Business Finland – audiovisuaalinen tuotantokannustin, Länsi-Suomen elokuvakomissio sekä Nordisk Film & Tv Fond. Sarjan julkaisuajankohta ilmoitetaan myöhemmin.