Bayer Nordicin Miriam Holstein tiistaina HealthBIOn keynote-puhuja

|

  • Life Science -alan suomalainen kärkitapahtuma jälleen Turussa 5.-6.9.
  • Osallistujia on tulossa ennätysmäärä, yli 250
  • Ensi vuonna HealthBIO on osa uutta, entistä suurempaa alan kokonaisuutta, Life Science Livea 

Suomen suurin life science -toimijoiden vuosittainen kokoontuminen HealthBIO pidetään kuluvalla viikolla 5.–6.9. Tuttuun tapaan Turussa järjestettävä tapaaminen täyttää keskiviikkona Kokouskeskus Maunon Presidentti-auditorion, sillä ilmoittautuneita on ennätysmäärä eli yli 250.

”Luvassa on jälleen huippuluokan tapahtumakokonaisuus, jossa yksi odotetuimmista puhujista on Bayer Nordicin vuosi sitten aloittanut toimitusjohtaja Miriam Holstein”, kertoo HealthTurku -kärkialasta tapahtuman järjestävässä Turku Science Park Oy:ssä vastaava johtaja Tero Piispanen.

Big Data ja sen tarjoamat mahdollisuudet yksilöllisempään terveydenhuoltoon puhuttavat myös terveyssektorilla. Ihmisen perimästä saatavan genomitiedon hyödyntämiseen keskittyneen BC Platformsin toimitusjohtaja Tero Silvola ja yhtiön viime vuotiseen, yhdeksän miljoonaa euroa keränneeseen rahoituskierrokseen osallistuneen Debiopharm Innovation Fundin johtaja Tanja Dowe ovat iltapäivän puhujia. Samasta aiheesta puhuu myös Rochen Suomen toimitusjohtaja Maturin Tchoumi.

HealthBIOn vakio-ohjelmaan kuuluu Tero Piispasen katsaus kuluneen vuoden tärkeimpiin life science -alan uutisiin ja kehitykseen. Katsaus kuullaan heti päivän avaussanojen jälkeen keskiviikkona klo 10.30 alkaen.

”Osallistujia on tänä vuonna ennätysmäärä, yli 250 ilmoittautunutta. Jos kaikki osallistujat istuvat Kokouskeskus Maunon suurimmassa Presidentti-auditoriossa samaan aikaan, tulee se täyttymään viimeistä paikkaa myöten”, Tero Piispanen iloitsee.

Torstaina tapahtuma jatkuu partnerointi- ja pitchausosiossa. Päivä tarjoaa tilaisuuden sovituille kahdenkeskisille tapaamisille sijoittajien, yrittäjien ja isojen alan toimijoiden välillä.

Turku Science Park Oy:n rinnalla HealthBIO-yhteistyössä ovat mukana Business Finland, Lääketeollisuus ry, Suomen Bioteollisuus ry, Healthtech Finland ja Enterprise Europe Network. Yrityskumppaneita ovat Kolster, Orion Pharma, Biovian, Eatris, EY ja PwC.

Uusia tuulia 2019

Ensi vuonna HealthBIO järjestetään jo toukokuussa. Tapahtumasta muodostuu osa uutta, entistä kansainvälisempää lääketieteen ja terveydenhoidon ammattitapahtumaa Life Science Livea. Turun Messukeskuksessa 15.–16.5.2019 pidettävän kokonaisuuden pääteemana tulee olemaan tekoälyn käyttö terveydenhuollossa, lääkekehityksessä ja biotekniikassa.

Turun vahva asema life science -sektorin osaamiskeskittymänä luo vahvan perustan Life Science Liven kaltaisen isomman kokonaisuuden toteuttamiselle. HealtBIOn ohella tapahtumaan sisältyy myös mm. European Institute for Innovation through Health Data eli i~HD -konferenssi ja entistä laajemmin uusiin innovaatioihin keskittyvä messualue.