Vares on palannut! Yksityisetsivän kuusiosaista TV-sarjaa kuvattiin syksyllä Turussa.

|

Solar Films kuvasi neljä kuukautta uutta MTV:n alkuperäissarjaa yksityisetsivä Jussi Vareksesta. Sarja kuvattiin kokonaisuudessa Turun seudulla ja mukana oli satoja turkulaisia elokuvantekijöitä, näyttelijöitä ja avustajia. Tv-sarjan ohjaa Tuukka Temonen ja näyttelijä Leo Sjöman astuu Jussi Vareksen saappaisiin. 

Näyttelijä Leo Sjöman. Kuva: Solar Films

Reijo Mäen dekkareihin pohjautuvassa uudessa tv-sarjassa yksityisetsivä Vareksen kanssa sukelletaan syvälle Turun alamaailmaan. Kuusiosainen sarja kertoo kolme eri tarinaa, joissa hengenlähtö ja sydämen särkyminen ovat lähellä useampaan kertaan, mutta nopeat refleksit ja kohtalo ovat Vareksen puolella. Sarjan käsikirjoituksesta vastaavat Satu Rasila sekä Akseli Kouki

Varesta ei suinkaan nähdä ensimmäistä kertaa kameran edessä. Yksityisetsivästä on tehty yhteensä yhdeksän elokuvaa, joista peräti seitsemän on kuvattu Turussa. Jussi Vareksen roolissa nähdään tällä kertaa näyttelijä Leo Sjöman. Ohjaaja Tuukka Temonen kertoo, että nyt tehdään Vareksesta 2.0 -versiota ja Sjöman on juuri oikea näyttelijä siihen rooliin. 

On jännittävää päästä tekemään Reijo Mäen ikonisesta yksityisetsivä Jussi Vareksesta uusi nykyaikainen versio. Leo Sjöman on onnistuneesti tuonut Varekseen terävää nokkeluutta – kuin monien pienten ongelmien kanssa painivaa nykymiestä. Itselleni hienointa tässä sarjassa on saada tehdä näin iso työ yhden Suomen merkittävimmän tuotantoyhtiön kanssa ja myös rakastua uudelleen tummaan loppukesän Turkuun.” 

Tuukka Temonen, ohjaaja

Sarjassa pääsee tutustumaan Turkuun todenteolla, sillä kuvaukset veivät työryhmän yli kuuteenkymmeneen kuvauspaikkaan Turun seudulla. Vareksen tarinaa kuvattiin muun muassa Tuomiokirkolla, Turun kaupunginteatterissa, Kauppahallissa sekä Brinkhallin kartanossa. Turun keskustan baarit ja pubit tulevat katsojalle tutuiksi, ja Föri-lautallakin päästään matkamaan. 

Tuotanto tupaten täynnä turkulaisia

Länsi-Suomen elokuvakomissio auttaa elokuva- ja tv-tuotantoja etsimään muun muassa kuvauspaikkoja sekä työryhmään jäseniä ja avustajia omalta seudultaan. Elokuvakomissaari Teija Raninen on erittäin tyytyväinen siitä, miten paljon tämänkin sarjan tuotantoon saatiin mukaan Turun seudun tekijöitä.

Tuotannossa oli mukana kolmekymmentä Turun seudun av-alan ammattilaista, yli kaksikymmentä turkulaista näyttelijää, neljä harjoittelijaa sekä huikeat 463 avustajaa.

Näiden lisäksi yhteistyötä tehtiin myös av-alan ulkopuolella.  

— Pyrimme mahdollisimman paljon tekemään töitä Turun seudulla olevien yritysten ja ammattilaisten kanssa, eikä palveluiden tarjoajista ollut puutetta. Löysimme Länsi-Suomen elokuvakomission kautta erinomaiset yhteistyökumppanit ja tekijät sarjaamme, tuottaja Rimbo Salomaa Solar Filmsiltä kommentoi.

Elokuva- ja tv-tuotannot työllistävät av-alan lisäksi esimerkiksi catering-firmoja ja majoituspalveluita. Myös paikallisille yrityksille kuvauksissa mukana oleminen on myös ainutlaatuinen ja hauska kokemus. Kuvauslokaationa toimineen paikan omistajakin voi päästä välillä myös kameran eteen. Saa nähdä, kuinka monta tuttua turkulaista Vares tv-sarjasta pääseekään bongaamaan! 

Sarja julkaistaan MTV Katsomossa. Julkaisuajankohta ilmoitetaan myöhemmin. Solar Filmsin sarjan tuottavat Rimbo Salomaa, Jukka Helle ja Markus Selin