TechTurku Week rakentaa verkostoja paikallisesti ja maailmalle

|

""

Uusiin teknologioihin keskittyvän TechTurku Weekin ohjelmassa on jälleen paljon tuttuja elementtejä, tosin osaksi korona-aikaan tehtyinä sovituksina. Kokonaan uutta tarjontaa tapahtumaviikkoon tuovat mm. TechTurku Walk -kierrokset ja Boost Turun järjestämä iltaohjelma opiskelijoille.

TechTurku Week on vuosittainen maaliskuun alun tapahtumaviikko, joka esittelee Turun seudun osaamista ja verkostoja uusimpien teknologioiden näkökulmasta. Tänäkin vuonna TechTurku Week toteutetaan korkeakoulujen ja elinkeinoelämän järjestöjen yhteistyönä ja seudun kehitysyhtiö Turku Science Park Oy:n koordinoimana. Koordinaattori, Turku Science Park Oy:n TechTurku-asiakkuuspäällikkö Michael ”Micce” Lindholm kertoo, että koronatilanteesta johtuvista epävarmuustekijöistä johtuen viikko toteutuu 7.–11.3. hybridinä.

""
Vuonna 2021 kaikki TechTurku Weekin tapahtumat toteutettiin koronan takia etänä. Vuonna 2022 tapahtumasta valmistellaan hybriditapahtumaa.

– Tilaisuudet järjestetään valtaosin Vierailu- ja innovaatiokeskus Joen tiloissa. Koska osallistujamääriä on koronatilanteen takia luultavasti vielä maaliskuun alussakin rajoitettava, striimaamme kaikki tilaisuudet myös verkkoon. Toisaalta tämä palvelee myös kansainvälisiä verkostojamme, jotka näin voivat osallistua tapahtumiin vaikka kotisohviltaan.

Viikon ohjelma rakentuu viiden päiväkohtaisen teeman ympärille. Maanantaina keskitytään klustereihin ja verkostoihin, tiistaina tietoturvallisuuteen ja digitalisaatioon, keskiviikkona valmistavaan teollisuuteen, torstaina opiskelijoiden ideoihin ja perjantaina sähköistymiseen liittyviin aiheisiin. Päivissä toistuu sapluuna, jossa aamujen ”deep tech” -osuuksia seuraavat verkossa toteutettavat match making-tapaamiset ja iltapäivien yrityspuheenvuorot sekä kansainväliset osiot.

– Viikolla on tiedossa paljon mielenkiintoisia puhujia ja aiheita. Mainittakoon ainakin Facebookin eli nykyisen Metan EU-asioista vastaava johtaja Aura Salla, jonka puheenvuoro kuullaan maanantai-iltapäivänä. Saman päivän iltana kokoonnutaan European ICT Alliance -konsortion avoimen pöydän ääreen Puolan Wroclawissa vaikuttavan ITCorner-klusterin johdolla. Yhteisessä etätapaamisessa rakennetaan verkostoja ja yhteistyötä suomalaisten, puolalaisten ja saksalaisten ICT-toimijoiden kesken, Lindholm kertoo.

Aiemmilta vuosilta tuttuja ovat tiistain 8.3. Tietoturvapäivä, jonka sisällöstä vastaa Turun AMK sekä torstaina 10.3. turkulaisten korkeakoulujen opiskelijatiimien ideoita esittelevä ICT Showroom ja Turun kauppakamarin TEEMA -seminaari.

– Valitettavasti perinteisesti satamäärin yleisöä ICT-Cityn aulaan keräävä ICT Showroom on toteutettava myös tänä vuonna poikkeusjärjestelyin. Tapahtumaan liittyy keskeisenä osana osaajien ja yritysten kohtaaminen sekä ideoiden demoaminen yleisölle. Tänä vuonna tiimit esittelevät ideansa pitchaamalla tuomaristolle ja me muut voimme seurata tapahtumia verkon kautta, kertoo yliopistonlehtori Jerker Björkqvist Åbo Akademista.

ICT Showroomin jälkeen on tänä vuonna suunnitteilla myös Boost Turku ry:n järjestämä iltaohjelma opiskelijoille. Uutta ovat myös tälle vuodelle suunnitellut TechTurku Walk -kierrokset. Mikäli pandemiatilanne sallii, voivat kiinnostuneet osallistua perjantaina iltapäivällä Turun Tiedepuistossa kävelykierrokselle, jonka kohteita ovat ainakin Koneteknologiakeskus Turun ja Futuristic Interactive Competence Centren eli FIT Turun tilat. Osallistujat pääsevät tutustumaan niissä tehtävään TKI-työhön ja yrityksille suunnattuihin palveluihin. TechTurku Week 7.–11.3.2022.

Viikon tärkeä osa on myös jo aiemmilta vuosilta tuttu Enterprise Europe Networkin järjestämä online matchmaking. Se on koko viikon ajan auki ja tarjoaa osallistuville yrityksille helpon ja tehokkaan tavan luoda ensikontakteja potentiaalisiin liiketoimintakumppaneihin.

Lisätiedot viikon ohjelmasta ja ilmoittautuminen avautuvat osoitteesta www.techturkuweek.com. Kaikki viikon tilaisuudet ovat avoimia ja maksuttomia.