Vauhtia yrityksen alkuvaiheisiin.

Joskus tulee vain aika kokeilla jotakin uutta. Business Turun maksuttomat neuvontapalvelut on tarkoitettu kaikille yrittäjyydestä haaveileville – sekä niille, jotka haluavat kasvattaa olemassa olevaa yritystoimintaansa.

 
 • Aloittavan yrittäjän Startti-info 14.8.

  Aloittavan yrittäjän Startti-info 14.8.

  Tiivis tietopaketti yrittäjäksi ryhtymisestä ja yrityksen perustamisesta. Tilaisuus on webinaari. Ilmoittaudu tästä Suosittelemme startti-infoon osallistumista…

  Lue lisää

 • Starttipaja 17.9.

  Starttipaja 17.9.

  Oletko perustamassa yritystä? Haetko starttirahaa? Vai tarvitsetko pankkilainaa suurempia hankintoja varten? Sitä varten tarvitaan liiketoimintasuunnitelma.…

  Lue lisää

 • Digiyritysneuvonta

  Digiyritysneuvonta

  Digiyritysneuvonta-hankkeessa kehitämme sekä pk-yritysten digikyvykkyyttä että yritysneuvojien valmiuksia neuvoa yrityksiä niiden digikehitysmatkalla. Hankkeessa tuotetaan valtakunnallinen…

  Lue lisää

Yksi päätyy yrittäjäksi pitkän harkinnan tuloksena, toinen nopeasti kipinän sytyttyä. Joskus yrittäjyys on harkinnanarvoinen vaihtoehto työelämän muutostilanteessa. Olemme tukenasi yritystoiminnan käynnistämisessä sekä tämän jälkeen kaikissa yrittäjäurasi käänteissä.

Näiltä sivuilta löydät tietoa yrityksen perustamiseen ja käyntiin polkaisemiseen liittyen. Selaillessasi alemmassa löytyvät palvelumme voimakasta kasvua hakeville startup-yrityksille.

1. Olen jo perustanut yrityksen

Hienoa, että olet päättänyt ryhtyä yrittäjäksi! Turun seudulla toimivat yritykset voivat hyötyä monipuolisesti Business Turun tarjoamista maksuttomista palveluista.

Kuljemme mukanasi, kun haet vauhtia yrityksen alkuvaiheisiin, tavoittelet kasvua kotimaassa ja haluat suunnata maailmalle.

2. En ole vielä perustanut yritystä

Onko sinulla jo valmis yritysidea? Yrityksen perustamiseen tarvitaan Y-tunnus. Jätä perustamisilmoitus Yritys- ja yhteisötietojärjestelmään YTJ:n verkkosivuilla.

Saat Y-tunnuksen, kun olet allekirjoittanut ilmoituksen, maksanut kaupparekisterin käsittelymaksun ja lähettänyt ilmoituksen palvelussa.

Kun olet saanut Y-tunnuksen, pääset hyötymään Business Turun maksuttomasta yritysneuvonnasta ja -palveluista.

3. Yrittäjäksi aikova:

Perustamisopas on informatiivinen kirjanen, joka sisältää kaiken olennaisen, josta yrittäjän on syytä olla tietoinen.

Opas on toteutettu yhteistyössä Uusyrityskeskusverkoston ja sen jäsenyritysten sekä -yhteisöjen kanssa.

Startti-info on kattava noin tunnin pituinen tietopaketti oman yritystoiminnan aloittamista harkitsevalle.

Infon kautta saat hyvän pohjan siirtyäksesi seuraavaan vaiheeseen, eli Starttipajaan.

Tarkista seuraavan Startti-infon ajankohta tapahtumakalenteristamme ja ilmoittaudu mukaan!

Starttipajassa syvennetään Startti-infossa käsiteltyjä aiheita. Kahden työpajan kokonaisuus antaa tukea ideasi jatkokehittelyyn ja tapaat myös muita yrityksen perustamista suunnittelevia.

Starttipajan jälkeen sinulla on työkalut ja osaaminen liiketoimintasuunnitelman ja laskelmien laatimiseen. Olet lisäksi saanut uusia kontakteja ja tietoa verkostoista vankan pohjan rakentamiseen.

Tarkista seuraavan Starttipajan ajankohta tapahtumakalenteristamme ja ilmoittaudu mukaan!

Nyt ole käynyt Startti-infon ja Starttipajan ja on aika syventää pohdintoja kahdenkeskisessä keskustelussa Business Turun yritysneuvojan kanssa.

Voit myös soittaa suoraan numeroon 010 321 8888. Mikäli sinulle ei heti vastata, ovat kaikki neuvojamme auttamassa toista yrittäjää polkaisemaan liiketoiminnan käyntiin.

Varaa aika niin jutellaan!

Kun olet käynyt läpi alustavat stepit matkallasi kohti yrittäjyyttä, voi olla tarve keskustella lisää liiketoimintasuunnitelmastasi. Tällöin saat eniten irti yritysneuvojan tapaamisesta.

Voimakasta kasvua hakeville startup-tiimeille

Business Turku on alueen kasvun vauhdittaja. Tarjoamme kasvuhakuisille ja kansainvälisille markkinoille suuntaaville yrityksille parhaan tuen menestymiseen. Lue alta lisää palveluistamme tai ota suoraan yhteyttä kasvuvalmentajiimme.

Etenkin yrityksen alkuvaiheessa verkostojen tärkeyttä ei voi painottaa liikaa. Business Turun laajat verkostot ovat sinunkin käytettävissäsi. Kauttamme tavoitat oikeat yhteistyökumppanit.

Sinulla voi olla huippu liikeidea, mutta kaipaat perustajakumppania tietyllä osaamisella. Järjestämme juuri tähän tarkoitettuja tapahtumia tai voimme auttaa muuten oikeat ihmiset kohtaamaan toisensa.

Onko liikeideasi skaalautuva ja sinua kiinnostaa ehkä myös kansainvälinen kasvu? Startup-yrittäjäksi aikoville tarkoitetussa StartingUp-työpajassa viet ideaasi eteenpäin valmentajiemme avulla.

Miksi StartingUp -työpaja?

StartingUp koostuu kahdesta työpajasta, joiden kielenä on englanti. Työpajojen jälkeen olet saanut vakaamman pohjan ideallesi ja:

 • Ymmärrät asiakkaan tarpeita paremmin
 • Liikeideasi arvolupaus on hyvin määritelty
 • Olet valmis testaamaan arvolupaustasi todellisessa elämässä

Seuraavat StartingUp-työpajat pidetään 10.6. ja 17.6.

Testatusti huippu liikeidea? Check! Seuraavaksi on aika panostaa kasvun valmiuksiin. Paras tapa lähteä liikkeelle on hakea mukaan Business Turun BusinessUp -kiihdytysohjelmaan.

Miksi BusinessUp avuksi kiihdyttäjänä?

Kiitelty BusinessUp on on intensiivinen ohjelma, joka tarjoaa mentorointia, koulutusta ja verkostoitumista, jotka ovat välttämättömiä polkaistaessa yrityksen kasvu käyntiin – ja tämä kaikki ilmaiseksi!

Mukaan voi hakea:

 • Aloittava yritys, tiimi tai yksittäinen hakija
 • Ei toimialarajoituksia!
 • Tarvitset vain toteuttamiskelpoisen liikeidean

Kahdeksan viikon ohjelman jälkeen sinä ja tiimisi olette valmiita liiketoiminnan aloittamiseen. BusinessUpissa jokainen tiimi saa oman mentorin, jonka lisäksi tarjolla on vertaistukea ja kansainvälisiä mentoriyhteyksiä. Yhteistyö tuo osallistujille uusia näkökulmia ja moninkertaistaa verkostoa.

Olitpa sitten kasvun kynnyksellä tai jo vakiintunut toimija, asiantuntijamme tarjoavat sinulle ilmaista ja laadukasta tukea liiketoimintasi kestävään kehittämiseen.

Kauttamme löydät lisäksi erilaista rahallista tukea liiketoiminnan kehittämiseen. Ratkaisu voi olla esimerkiksi 10 000 € tukiseteli yhteistyöhön paikallisten korkeakoulujen kanssa tai jopa 100 % tuki toiminnan digitalisoimiseen.

Varaa aika kasvuvalmentajallemme

Aina ei ole selvää, mistä kannattaa lähteä liikkeelle. Kasvuvalmentajamme ovat apunasi pohtiessasi olemassa olevan yrityksesi kiihdyttämistä kasvuun.