Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Eurooppa-foorumi: Suomi, EU & vihreä siirtymä – mihin olemme menossa?

31.08.2023 | 09:0011:15

Eurooppa-foorumi järjestetään 30.8.–1.9. Vuoden 2023 Eurooppa-foorumin teemana on Muuttuva Eurooppa ja tapahtumapaikkana toimivat Turun Taideakatemian ja konservatorion tilat osoitteessa Linnankatu 54–60, Turku.

Eurooppa-foorumi edistää avointa, tutkittuun tietoon perustuvaa keskustelua kansalaisten ja päättäjien kesken. Tapahtuma on alusta yhteiskunnalliselle keskustelulle, jossa pohditaan Suomen tämän hetkistä ja tulevaa roolia Euroopassa ja Euroopan unionissa pidemmän aikavälin perspektiivistä. Eurooppa-foorumissa tapaavat ihmiset elämän eri osa-alueilta: eri näkemyksiä edustavat poliittiset päättäjät, kansalaisjärjestöt, elinkeinoelämä, työmarkkinajärjestöt, asiantuntijat ja kansalaiset.

Torstain Eurooppa maailmassa -päivä talouden näkökulmasta

Turun Science Park Oy, WTC Turku ja Turun kauppakamari toteuttavat yhteistyössä Suomi, EU & vihreä siirtymä – mihin olemme menossa? -aamupäivän torstaina 31.8. klo 9:00–11:15 Sigyn-salissa.

Ohjelmassa:

09.00 Päivän avaus ja tervetuliaissanat: Eurooppa maailmassa -päivä / Minna Arve, pormestari, Turun kaupunki

09.10 Kansainvälisistä kumppanuuksista vastaavan EU-komissaarin keynote-puheenvuoro / Jutta Urpilainen, komissaari, Euroopan komissio

09.45 Asiantuntijapuheenvuoro: EU:n talouspolitiikka: makropolitiikka, teollisuuspolitiikkaa vai jotain muuta? / Vesa Vihriälä, työelämäprofessori, Hanken School of Economics

10.15 Keynotepuheenvuoro: Teollisuuspolitiikan renessanssi – Yritysten kilpailukyky geotalouden uudessa todellisuudessa / Ilona Lundström, ylijohtaja, Työ- ja elinkeinoministeriö

Puheenvuoron jälkeen paneelikeskustelu: Vihreä siirtymä – Yritykset muutoksen ajureina

  • Ilona Lundström, ylijohtaja, Työ- ja elinkeinoministeriö
  • Kenneth Ekman, Head of R&D and Concept Development, Fortum Battery Recycling
  • Jussi Ylinen, Managing Director, Green North Energy,
  • Petri Tolonen, Chief Executive Officer, CH Bioforce

Paneelin juontajana toimii CleanTurku-kärkialan johtaja Linda Fröberg-Niemi.

11.15 Tilaisuus päättyy

Perinteiset Turun seudun Yrityspalkinnot jaetaan kutsuvierastilaisuudessa illalla. Lue viime vuoden palkituista uutisistamme. 

Tilaisuuden moderaattorina toimii Turku Science Park Oy:n markkinointi- ja viestintäjohtaja Tapani Mylly. Tilaisuudessa ja Live-lähetyksissä on simultaanitulkkaus (suomi-englanti-suomi).

Tilaisuutta ja puheenvuoroja voi seurata verkossa. Ilmoittautuminen paikan päälle tapahtumaa alkaa 14.8. Eurooppa-foorumin omilla sivuilla.

Katso lisätietoa Eurooppa-foorumista ja tutustu ohjelmaan: Europe Forum – Eurooppa-foorumi.

Tervetuloa kuulolle!

Tiedot

Päivämäärä:
31.08.2023
Aika:
09:00-11:15

Tapahtumapaikka

Sigyn-sali
Linnankatu 60
Turku, 20100 Suomi
+ Google Map

Järjestäjät

Turku Science Park Oy
WTC Turku
Turun kauppakamari