Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Synteettisen terveysdatan työpaja | SYNDATE

04.09. | 09:0015:00

Tarvitseeko yrityksesi tuotekehitys terveysdataa?

SYNDATE-hanke kehittää terveysalan testialustapalvelua, jonka avulla tuotekehityksessä ja tutkimuksessa voidaan hyödyntää synteettistä ja oikean kaltaista terveysdataa.

Haluatko tutustua dataan ja testialustan toimintaan?

SYNDATE-hankkeen ensimmäinen työpaja järjestetään Turussa, Kupittaalla 4.9.2024 klo 9.00-15.00. Tilaisuudessa pureudutaan synteettisen terveysdatan avaamiin mahdollisuuksiin tutkimuksessa ja liiketoiminnassa. Osallistumalla pääset suoraan vaikuttamaan testialustan teknisiin ominaisuuksiin ja syntetisoitavan dataan.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan: https://sites.utu.fi/syndate/events/tyopaja-4-9-2024  

Lisätietoa hankkeesta ja testialustasta

Synteettisen terveysdatan testialustalla tuetaan uudenlaista tutkimus-, kehitys-, ja innovaatiotoimintaa.

Terveysalan tuotekehitys tarvitsee laadukasta dataa. Keinotekoisesti tuotetut aineistot soveltuvat vain rajallisiin käyttötarkoituksiin, kun taas aitojen terveystietojen käyttö on vahvasti säänneltyä. Synteettisen terveysdatan testialusta on uudenlainen palvelu, joka tuo terveystietoa käyttäjien saataville tietosuoja- ja tietoturvavaatimuksista tinkimättä. Tavoitteenamme on mahdollistaa terveysdataan perustuvien ratkaisujen, kuten uudenlaisten tekoälysovellusten, ketterämpi ja kustannustehokkaampi kehitysYritysten ja tutkimuslaitosten ohella kehitetyistä ratkaisuista hyötyvät myös terveyspalvelujen tarjoajat ja potilaat, koska innovaatiotoiminnan tuloksena syntyy aiempaa parempia hoitomenetelmiä ja –ratkaisuja

  • Hankeaika: 1.4.2023–31.3.2025.
  • Toteuttajat: Turun yliopisto, Turun ammattikorkeakoulu, Varsinais-Suomen hyvinvointialue ja Business Turku.
  • Hanke on Euroopan unionin osarahoittama. Se saa rahoitusta Varsinais-Suomen liitolta Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) Uudistuva ja osaava Suomi 2021–2027 EU:n alue- ja rakennepolitiikan ohjelmasta. Rahoituksen valvova viranomainen on Uudenmaan liitto. Hankkeen kokonaisbudjetti on 495 000 €. 

Tiedot

Päivämäärä:
04.09.
Aika:
09:00-15:00
Tapahtumaluokat:
,
Kotisivu:
https://sites.utu.fi/syndate/

Järjestäjät

Business Turku
Turun yliopisto
Varsinais-Suomen hyvinvointialue
Turun ammattikorkeakoulu
Varsinais-Suomen Liitto