Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Olki biokiertoon – verkostoitumis- ja infotilaisuus

20.11.2023 | 16:0019:00

Tervetuloa Olki biokiertoon -tapahtumaan 20.11.2023 Smart Chemistry Parkiin Raisioon!

Tilaisuus on tarkoitettu maatalousyrittäjille, urakoitsijoille ja oljen jatkojalostuksesta kiinnostuneille toimijoille.

Ilmoittaudu tästä

Alustava ohjelma, pidätämme oikeuden muutoksiin:

16:00   Tervetuloa

– Tilaisuuden avaus Smart Chemistry Parkissa, Turku Science Park Oy

– BioDemo, Kohti Tulevaa ja Muutosvoimaa tulevaan -hankkeet

– Maanviljelijän/urakoitsijan puheenvuoro, Henrik Jensen, Inkeren kartano

– Tehokas olkielementti rakentaminen, Paul Lynch, Ecococon Nordic Oy Ab

– Oljen jatkojalostus ja epäorgaanisten sivuvirtojen palautus pelloille, Petri Tolonen, CH-Bioforce Oy

– Tutustuminen CH-Bioforcen pilottiin

– Tutustuminen Turku Distilleryyn

18.45  Yhteenveto tilaisuudesta

19.00  Tilaisuus päättyy

Tulevaisuus on täynnä mahdollisuuksia, ja yksi lupaava alue on oljen korkean jalostusasteen prosessointi. Olki, jota on perinteisesti käytetty lähinnä kuivikkeena ja kasvualustoissa, voi olla avain kestävämpään tulevaisuuteen muun muassa kosmetiikka- ja tekstiiliteollisuuden raaka-aineena. Korkeamman jalostusasteen tuotteet luovat uusia mahdollisuuksia myös maatalousyrittäjille. Oljen hyödyntäminen uuden teollisuudenalan raaka-aineena hyödyttää ympäristöä, taloutta ja yhteiskuntaa. Kuluttajilla on kasvava kiinnostus kestävään kulutukseen, ja markkinoilta peräänkuulutetaan kestäviä ja ympäristöystävällisiä tuotteita.

Olki biokiertoon

Olki biokiertoon tapahtuma järjestetään marraskuun lopulla Raisiossa, Smart Chemistry Parkin tiloissa. Kuulemme muun muassa maanviljelijän ja olkiurakoitsijan näkemyksiä, sekä CH-Bioforce Oy:n ajatuksia tulevaisuuden raaka-aineen korkean jalostusasteen hyödyntämisestä. Samalla pääsemme myös tutustumaan CH-Bioforcen pilottiin sekä Turku Distilleryn toimintaan tarkemmin. Tilaisuus tarjoaa mahdollisuuden oppia uutta, jakaa tietoa ja luoda kontakteja niiden kanssa, jotka ovat kiinnostuneita oljen tulevaisuuden mahdollisuuksista. Tiedämme, että oljen kerääminen voi olla haasteellista ja usein punnittavaksi jää taloudellinen hyöty versus riski. Olki biokiertoon tilaisuudessa kannustetaan tutustumaan oljen uusiin hyödyntämismahdollisuuksiin ja jakamaan tietoa parhaista käytännöistä oljen korjuussa ja jalostuksessa.

Tervetuloa mukaan keskustelemaan ja innostumaan oljesta tulevaisuuden raaka-aineena!

Lisätietoja tapahtumasta antaa Ida Forssell-Martikainen


Olki biokiertoon tapahtuma järjestetään yhteistyössä osana BioDemo (TScP-ÅA-Turun AMK), Kohti Tulevaa (MTK Varsinais-Suomi) ja Muutosvoimaa tulevaan (MTK Satakunta) hankkeita. BioDemo hankkeessa demonstroidaan uuden teollisuudenalan arvoketjuja. Hankkeen tavoitteena on edesauttaa bio- ja kiertotalouden mukaisen teollisen mittakaavan yritystoiminnan kehittymistä Turun seudulla. MTK Varsinais-Suomen Kohti tulevaa -hankkeen päätavoite on tukea ja valmentaa maatalousyrittäjiä varautumaan ja reagoimaan toimintaympäristön muutoksiin. MTK Satakunnan Muutosvoimaa tulevaan -hankkeen tavoitteena on tukea ja valmentaa maatalousyrittäjiä ja heidän sidosryhmiään muuttuvassa toimintaympäristössä, kehittää ja tukea maatalousyrittäjien kykyä sopeutua muutoksiin ja edistää ennakointikykyä, sekä tukea maatalousyrittäjien ja maatalouden näkyvyyttä.

 

Tiedot

Päivämäärä:
20.11.2023
Aika:
16:00-19:00
Tapahtuma tagia:
, , ,

Tapahtumapaikka

Smart Chemistry Park
Raisionkaari 55
Raisio, 21200
+ Google Map