Summer Trainee 2024 -kampanja tuo yrityksille uutta näkyvyyttä kansainvälisten osaajien keskuudessa

Kolmatta kertaa toteutettava Summer Trainee -kampanja tuo jälleen Turun seudun yritysten harjoittelu- ja kesätyöpaikat kansainvälisten osaajien tietoisuuteen. Oman alan kesätyöt sitouttavat osaajia alueelle ja tuovat yrityksiin uusia ideoita ja energiaa.

Varsinais-Suomi kiinnostaa lukemattomia kansainvälisiä opiskelijoita, tutkijoita, uransa alkuvaiheessa olevia ammattilaisia ja alanvaihtajia. Heistä monet eivät kuitenkaan ole vielä ehtineet opiskella suomen tai ruotsin kieltä, ja mielessä saattaa olla muuttaminen muualle, mikäli oman alan töitä ei alueelta löydy. Kysyntää uran ensimmäisille työpaikoille, joissa ei edellytetä paikallisten kielten osaamista, on siis valtavasti.

Business Turun ja Turun kauppakamarin yhteisen Summer Trainee 2024 -kampanjan tavoitteena onkin nostaa näkyville kesätyömahdollisuuksia, joiden kautta kansainväliset osaajat pääsevät sujuvasti osaksi alueen työmarkkinoita.

Maksutonta ja arvokasta näkyvyyttä yrityksille

Vuodesta 2022 alkaen järjestetty Summer Trainee -kampanja kerää linkkejä Turun seudun englanninkielisisiin harjoittelu- ja kesätyöpaikkoihin yhdelle sivulle. Tavoitteena on antaa tulevaisuuden huippuosaajille realistinen kokonaiskuva alueen yrityskentän tarjoamista mahdollisuuksista.

Kampanjan alustana toimii Business Turun ylläpitämä Career in Southwest Finland -sivusto, joka esittelee kattavasti Turun seudun rekrytointi- ja uratapahtumia ja tuo esiin alueelle asettautuneiden kansainvälisten osaajien menestystarinoita. Sivustolla vierailee viikoittain satoja kävijöitä, ja Summer Trainee -kampanja on aina vuoden suosituimpien sisältöjen joukossa.

Kiinnostus Summer Trainee -kampanjan yhteistä listausta kohtaan on kasvanut vuosi vuodelta, ja sosiaalisessa mediassa näkyvästi mainostettu kampanja onkin kerännyt alusta alkaen tuhansia silmäpareja tutkimaan työpaikkailmoituksia. Toisena kampanjakeväänä kiinnostus työpaikkailmoituksia kohtaan tuplaantui, ja tänä vuonna sivustolle odotetaan taas uutta kävijäennätystä.

”Summer Trainee -kampanjaan osallistuvat paikalliset yritykset profiloituvat kiinnostavina työnantajina korkeakoulutuettujen kansainvälisten osaajien silmissä. Yritykset tavoittavat kampanjan myötä taatusti suuremman joukon tehtävän vaatimukset täyttäviä työnhakijoita,” sanoo Business Turun erityisasiantuntija Lotta Kujanpää.

Business Turku ja Turun kauppakamari markkinoivat kampanjaa aktiivisesti omissa sosiaalisen median kanavissaan keväällä 2024, jotta mahdollisimman monet yritykset ja kansainväliset osaajat tulisivat tietoisiksi toisistaan.

Rekrytoi uransa alkuvaiheessa oleva tulevaisuuden huippuosaaja

Vuoden 2024 kampanja toteutetaan ensimmäistä kertaa yhteistyössä Turun kauppakamarin kanssa. Erityisesti alueella jo asuvien kansainvälisten opiskelijoiden toivotaan näin tutustuvan kauppakamarin 1 900 jäsenyritykseen ja kohtaavan seudun työvoimaa kaipaavat työnantajat.

”Vieraskielinen työvoima on tärkeä komponentti muun muassa maakunnan yrityksiä vaivaavan työvoimapulan ratkaisussa”, toteaa Turun kauppakamarin toimitusjohtaja Kaisa Leiwo.

”Yritysten valmius vieraskielisten työntekijöiden palkkaamiseen oli kyselymme mukaan yllättävänkin korkea. Turun kauppakamarin jäsenyrityksille viime vuonna tehdystä kyselystä selviää, että monissa varsinaissuomalaisissa yrityksissä työskennellään muulla kuin suomen tai ruotsin kielellä.”

Leiwo toteaa, että vieraskielisten työntekijöiden määrä tulee väistämättä kasvamaan, koska Suomessa työikäinen väestö vähenee. Kilpailua osaajista on paitsi maan sisäisesti myös globaalisti muiden maiden kanssa.

”Varsinais-Suomen elinkeinoelämän hiljattain valmistuneessa visiotyössä korkealle nousee juuri osaaminen. Kilpailukykyinen maakuntamme on jo itsessään varsin vetovoimainen, mutta tarvitaan myös pitovoimaa muualta Suomesta tai ulkomailta muuttavien opiskelijoiden ja työntekijöiden on kotiutumiseen. Summer Traineen kaltaiset kampanjat ja alustat kannattaakin yrityksissä huolellisesti hyödyntää tulevaisuuden kilpailukyvyn turvaamista ajatellen.”

summertrainee.fi
Business Turku
Turun kauppakamari

Ilmoita yrityksesi mukaan

Onko yrityksessäsi tänä kesänä avoimia harjoittelu- tai kesätyöpaikkoja, joissa pärjää englannin kielellä? Lähetä linkki ilmoitukseen meille, niin lisäämme sen sivustolle:

#TalentBoost #TalentTurku #WorkInFinland #JobsInFinland

Huomautus: Summer Trainee -kampanjassa keskitytään korkeakoulutettujen työntekijöiden koulutusta vastaaviin tehtäviin. Sivustolle ei linkitetä esimerkiksi maatalouden kausityöpaikkoja.