Maarit Merla on valittu Kansallisen Lääkekehityskeskuksen toimitusjohtajaksi

|

Turkulaistaustainen Maarit Merla on valittu Turkuun sijoitetun Kansallisen Lääkekehityskeskuksen toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävässä vuoden vaihteessa. Kansallinen Lääkekehityskeskus Oy on Suomen valtion kokonaan omistama erityistehtäväyhtiö, joka kuuluu työ- ja elinkeinoministeriön omistajaohjaukseen ja hallinnonalaan. Yhtiö palvelee koko maan korkeakouluja ja tutkimuslaitoksia, kliinisen lääketutkimuksen toimijoita sekä alan yrityksiä.

Maarit Merla on toiminut Life science -alalla yli 22 vuoden ajan, kansainvälisessä diagnostiikkayrityksessä, bioteknologian startupissa ja globaalissa lääkekonsernissa. Hän on työskennellyt toukokuun alusta 2022 lähtien Organon R&D Finlandin yksikönjohtajana ja tätä ennen Forendo Pharman liiketoiminnan kehittämisjohtajana. Merla on toiminut myös Suomen Bioteollisuuden hallituksen puheenjohtajana ja hallituksen jäsenenä Lääketeollisuus ry:ssä ja Kemianteollisuus ry:ssä.

Maarit Merla aloittaa Kansallisen Lääkekehityskeskuksen toimitusjohtajana vuoden vaihteessa.

”Kansallisen Lääkekehityskeskuksen toimitusjohtajan tehtävä on ainutlaatuinen mahdollisuus luoda toimiva kanava lääkealan innovaatioiden kansainväliseen rahoitukseen ja kaupalliseen menestykseen. Kokemukseni startup-vaiheen lääkekehityksestä, rahoituksen hankinnasta ja kumppanuuksien luomisesta luo hyvät edellytykset onnistua tässä tehtävässä”, Merla toteaa.

”Olen iloinen saatuamme Maarit Merlan yhtiön toimitusjohtajaksi. Yhtiö saa vetäjäkseen kokeneen, osaavan ja motivoituneen tekijän. Hallituksen tuella ja toimitusjohtajan johdolla rakennetaan yhtiön strategia ja sen mukainen liiketoimintasuunnitelma sekä rekrytoidaan tarvittava organisaatio”, lääkekehitysyhtiön hallituksen puheenjohtaja Jyrki Liljeroos kertoo.