Siirry sisältöön

Uutiset

Tule mukaan Turun vastustamattomaan startup-ekosysteemiin!

Huippuluokan yrittäjäpalvelut, aidosti avuliaat julkisen sektorin toimijat, vahva korkeakouluyhteistyö ja paljon muuta – Turun startup-ekosysteemi tarjoaa kaiken, mitä kasvuun ja menestykseen tähtäävä yrittäjä tarvitsee.

Turun startup-ekosysteemi on kaikille avoin, yrittäjiä tukeva, kansainvälinen ja täynnä eri alojen bisnesmahdollisuuksia. Se on todellinen löytö yrittäjälle, joka haluaa pistää pystyyn innovatiivisen startupin tai kasvattaa jo olemassa olevaa yritystään.

Yksi Turun vahvuuksista on kaupungin vahva korkeakouluekosysteemi, sanovat Business Turun markkinointipäällikkö Janina Nieminen ja yhteisömanageri Elias Savonlahti.

– Korkeakoulut tekevät paljon yhteistyötä eri yritysten kanssa, mikä auttaa yrityksiä myös lahjakkaiden työntekijöiden löytämisessä, Savonlahti sanoo.

Moni turkulainen startup on saanut alkunsa paikallisista korkeakouluista. Voittoa tavoittelematon Boost Turku -järjestö edistää yrittäjähenkisyyttä korkeakouluopiskelijoiden keskuudessa ja opastaa heidät yrittäjyyden saloihin.

Toinen paikallisen startup-ekosysteemin vahvuus on liiketoiminnan monimuotoisuus. Yli 120 startupin ekosysteemi kattaa esimerkiksi ICT:n, terveydenhuollon ja terveysteknologian, cleantechin ja energian, sekä peli- ja viihdeteollisuuden.

Niemisen mukaan Turun seudulla on monta kiinnostavaa innovaatiokeskittymää, jotka tuovat samoista aloista kiinnostuneita toimijoita yhteen. Ne keskittyvät muun muassa ICT:hen ja bioteknologiaan, meriteollisuuteen, kiertotalouteen ja cleantechiin sekä lääketieteeseen ja terveysteknologiaan.

Yrittäjähenkiset ihmiset yhteen

Business Turku tarjoaa startupyrittäjille monenlaisia palveluita, kuten verkostoitumistapahtumia, työpajoja, kiihdytys- ja kasvuohjelmia, mentorointia ja pitchauskilpailuja – kaikki ilmaiseksi.

Business Turun työntekijät ovat taitavia yhdistämään relevantit tahot toisiinsa, on kyse bisnesideasta ja sopivista henkilöistä, yrittäjistä ja mahdollista yrityskumppaneista tai pienistä ja suurista yrityksistä.

– Kasvu- ja yritysneuvojamme tarjoavat yrittäjille myös henkilökohtaista tukea ja sparrausta, Savonlahti sanoo.

Nieminen korostaa startupmyönteistä ilmapiiriä Turun seudulla: Business Turku, Turun kaupunki ja muut julkisen sektorin toimijat auttavat mielellään uusia yrityksiä löytämään sopivat puitteet ja menestymään liiketoiminnassaan.

Business Turulla on myös vahvat yhteydet erilaisiin bisnesverkostoihin Euroopassa, mikä auttaa turkulaisia startupeja luomaan kumppanuuksia ja uutta liiketoimintaa ulkomailla.

Business Turku tarjoaa startupyrittäjille monenlaisia palveluita, kuten verkostoitumistapahtumia, työpajoja, kiihdytys- ja kasvuohjelmia, mentorointia ja pitchauskilpailuja – kaikki ilmaiseksi.

Kasvava ja kansainvälinen startupyhteisö

 SparkUp on matalan kynnyksen kohtaamispaikka ja yhteisö yrittäjähenkisille ihmisille Turussa. Savonlahti kuvailee yhteisöä lämminhenkiseksi ja monimuotoiseksi. Hän arvostaa yhteisössä vallitsevaa takaisin antamisen kulttuuria.

– Kun startupyrittäjät saavat henkilökunnalta ja yhteisön jäseniltä apua ja heidän oma yrityksensä menestyy, he haluavat tulla takaisin ja jakaa tietonsa muille.

Bisnespalveluiden lisäksi apua on tarjolla myös siihen, että uudet tulokkaat tutustuvat ihmisiin ja löytävät paikkansa Turussa.

– Elämässä on muutakin kuin bisnes. Haluamme auttaa myös harrastusten löytämisessä, yhteisöön integroitumisessa ja elämän rakentamisessa täällä, Nieminen sanoo.

Turusta on hyvät yhteydet pääkaupunkiseudulle ja se on myös portti Suomeen ja Suomesta maailmalle, minkä takia kaupunki on startupyrittäjille sijainniltaan loistava. Kohtuulliset elinkustannukset, hyvät kulkuyhteydet, luonnonläheisyys ja värikäs kulttuurielämä takaavat miellyttävän elämänmenon myös vapaa-ajalla.