Siirry sisältöön

Tapahtumat

Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Työn ja teknologian murros: näkymiä nykyhetkeen ja tulevaisuuteen

 TechTurku Week on täällä taas!

Viikon käynnistää maanantain avajaistilaisuus Työn ja teknologian murros: näkymiä nykyhetkeen ja tulevaisuuteen.

Puhujavieraat Leena Pöntynen (Teknologiateollisuus), Niina Ratsula (Code of Conduct Company) ja Kalle Nieminen (Sitra) esittelevät näkökulmia muuttuvaan työmaailmaan, jossa teknologinen kehitys ja vastuullisuuden tavoitteet kilvoittelevat huomiostamme rinta rinnan.

Ohjelma:

9.00 Aamukahvit

9.30 Tervetuloa ja Tech Turku Week -tapahtuman avaus – Tapani Mylly, Markkinointi- ja viestintäjohtaja, Turku Science Park Oy

Keynote 1: Ajankohtaiskatsaus teknologia-alan osaamis- ja osaajatarpeeseen, Leena Pöntynen, Johtaja, osaamispolitiikka, Teknologiateollisuus

Keynote 2: Sosiaalisen vastuun kysymykset koskettavat jokaista yritystä, Niina Ratsula, Yrittäjä, tietokirjailija, tutkija ja valmentaja, Code of Conduct Company

Keynote 3: Megatrendit 2023 – Tulevaisuus tehdään, Kalle Nieminen, Johtava asiantuntija, Sitra

10.50 Päätössanat – Tapani Mylly, Markkinointi- ja viestintäjohtaja, Turku Science Park Oy

Ilmoittaudu tästä 

Puhujista:

Leena Pöntynen vastaa Teknologiateollisuus ry:ssä osaamispolitiikasta, johon liittyy koulutuspolitiikan lisäksi työhön johtava maahanmuutto ja teknologia-alan vetovoima. Leenan tausta on opettajana, rehtorina ja sivistysjohdossa sekä opetuksen järjestäjien edunvalvojana Kuntaliitossa.

Niina Ratsula on vastuullisen liiketoiminnan ja eettisesti kestävän työelämän intohimoinen puolestapuhuja. Viimeisen 15 vuoden aikana hän on oppinut, että vastuullisuuskysymykset ovat kaikkea muuta kuin mustavalkoisia. Vastuullisuus ei ole aina kivaa ja mukavaa, vaan välillä se vaatii päätöksiä, joita ei euroilla perustella ja jotka vaativat selkärankaa. Hän uskoo, että aito vastuullisuus lähtee eettisesti kestävästä yrityskulttuurista, itsereflektiosta ja kyvystä käydä epämiellyttäviä keskusteluita.

Kalle Nieminen johtaa työkseen Sitran Kestävän talouspolitiikan johtamiskoulutusta. Hänellä on pitkä kokemus tulevaisuuden ennakoinnista ja innovaatiotoiminnasta kestävän kehityksen kysymysten ympärillä. Kalle innostuu tulevaisuudesta, yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta ja uuden kehittämisestä.

 

Tilaisuus on osa kansallista Talent Boost -toimenpideohjelmaa, ja sen järjestää Turku Science Park Oy. Tilaisuus on maksuton. Lisätietoja: Barbara Simell (barbara.simell@turkubusinessregion.com)

—————

Tule mukaan myös viikon muihin tapahtumiin! Jo 12:tta kertaa järjestettävä teemaviikko tuo yhteen Turun alueen ICT-osaamisen koko kirjon.

Maanantain ohjelma jatkuu vielä iltapäivällä terveysteknologian kärkiosaamisen esittelyllä.

Myös koko loppuviikko on täynnä kiinnostavaa ohjelmaa: esimerkiksi tiistaina siirrytään digikehittämisen ja tietoturvan maailmaan ja keskiviikkona tutustutaan valmistavaan ja lisäävään teollisuuteen. Torstaina puolestaan nähdään opiskelijoiden innovatiivisia ideoita ICT Showroomissa ja juhlistetaan viikkoa SHIFTin ja Boostin afterpartyissä. Teemaviikon päättävän perjantain ohjelmassa perehdytään vielä meriteollisuuden, logistiikan ja autonomisten laitteiden tulevaisuuteen.

Ilmoittaudu mukaan viikon muihin tapahtumiin b2match-alustalla.

Kaikki Tapahtumat