Tervetuloa mukaan järviruo’on leikkuuteknologia työpajaan! Järviruo’on korjuu ja leikkuuteknologia sekä hyödyntämispotentiaali ovat puhuttanut pitkään. Työpajan teemana ovat mm. korjuuteknologian nykytilanne, raaka-aineena käyttö teollisessa mittakaavassa, kustannustehokkuus sekä tulevaisuuden haasteet ja mahdollisuudet. Tervetuloa kuuntelemaan asiantuntijapuheenvuoroja ja kokemuksia, sekä keskustelemaan aiheesta Teams tapaamiseen.
Alustava ohjelma (pidätämme oikeuden muutoksiin)
8:30 Tervetuloa
- Järviruo’on hyödyntämisen demonstrointi, Reeta Huhtinen, Turku Science Park
- Korkean jalostusasteen tuotteet, Jan-Erik Lönnqvist, Åbo Akademi
- Järviruo’on potentiaali ja määrä Varsinais-Suomessa, Maria Yli-Renko, ELY
- Esimerkkejä korjuuteknologian nykytilasta, Jerome Tornikoski, Turun AMK
09:00 Alustuspuheenvuorot
- Järviruoko uuden teollisuuden perustana, Timo Suutarla, Green Industry Park
- Käytännön kokemuksia järviruo’on leikkuusta ja leikkuuteknologian kehityksestä, Patrik Salin, RS-Planering
09:45-10:15 Työpaja
- Breakout rooms keskustelut
- Työpajan purku
10:15-10:30 Yhteenveto ja jatkotoimenpiteet
Lisätietoa tapahtumasta antaa Ida Forssell-Martikainen
Järviruo’on leikkuuteknologia työpaja järjestetään osana BioDemo hankkeen toimintaa, jossa demonstroidaan uuden teollisuudenalan arvoketjuja. Hankkeen tavoitteena on edesauttaa bio- ja kiertotalouden mukaisen teollisen mittakaavan yritystoiminnan kehittymistä Turun seudulla. Hanke toteutetaan Europan unionin osarahoittamana yhteistyössä Turku Science Park Oy:n, Turun Ammattikorkeakoulun ja Åbo Akademin kanssa.