TechTurku Weekin tapahtumiin rekisteröitynyt osallistujia jo 22 maasta

|

Ensi viikon maanantaina käynnistyvän TechTurku Weekin tapahtumatarjonta on houkutellut osallistujia jo 22 eri maasta. Hybridinä järjestettäviin teematapahtumiin osallistuminen on helppoa mistä päin maailmaa tahansa. Fyysisistä tilaisuuksista TechTurku Walk -vierailukierrokset ovat jo lähes täyteen varattuja.

Turun seudun teknologista osaamista ja verkostoja esittelevä tapahtumaviikko TechTurku Week järjestetään tänä vuonna 11:nnen kerran. Koronatilanteeseen liittyvien epävarmuuksien takia viikko päätettiin järjestää hybridinä, jolloin useimpiin tapahtumiin voi osallistua joko paikan päällä Vierailu- ja innovaatiokeskus Joessa tai verkon kautta.

Kuva kevään 2020 TechTurku Weekin tilaisuudesta.

– Erityisesti kiinnostusta ovat herättäneet jo lähes täyteen varatut TechTurku Walk -kierrokset, joissa opastetuilla kierroksilla tutustutaan esimerkiksi laserleikkauksen ja 3D-tulostuksen viimeisimpiin teknologioihin Koneteknologiakeskus Turku Oy:n tiloissa. Kierrosten toinen vierailukohde on Turun ammattikorkeakoulun tiloissa toimiva FIT Turku -osaamiskeskus (Futuristic Interactive Center Turku), jossa poikkeuksellisen laaja valikoima laitteistoja palvelee mm. lisätyn- ja virtuaalitodellisuuden erityisosaamisen kehitystyötä, kertoo tapahtumaviikkoa koordinoiva Turku Science Park Oy:n TechTurku-asiakkuuspäällikkö Michael ”Micce” Lindholm.

TechTurku Week 7.–11.3. koostuu viidestä teemapäivästä. Maanantaina keskitytään klustereihin ja verkostoihin, tiistaina tietoturvallisuuteen ja digitalisaatioon, keskiviikkona valmistavaan teollisuuteen, torstaina opiskelijoiden ideoihin ja perjantaina sähköistymiseen liittyviin aiheisiin. Päivissä toistuu sapluuna, jossa aamujen ”deep tech” -osuuksia seuraavat verkossa toteutettavat match making-tapaamiset ja iltapäivien yrityspuheenvuorot sekä kansainväliset osiot.

Micce Lindholm nostaa puhujista esiin mm. Facebookin eli nykyisen Metan EU-asioista vastaavan johtajan Aura Sallan, jonka puheenvuoro kuullaan maanantai-iltapäivänä. Toinen odotettu puhuja on Silo.ai:n perustaja ja toimitusjohtaja, työelämäprofessori Peter Sarlin.   

Tänä vuonna on myös kolme iltatilaisuutta. Tiistaina Panimoravintola Koulussa kokoontuu kansainvälinen yhteistyökonsortio European ICT Alliance ja keskiviikkona SparkUpin tiloissa Turku.AI-yhteisö. Torstaina perinteisen ICT Showroomin päätyttyä noin kello 15 alkaen järjestää Boost Turku ry SparkUpissa opiskelijoille suunnatun After Showroom -tilaisuuden.

– Viikon tilaisuuksiin on rekisteröitynyt joko virtuaalisesti tai fyysisesti osallistuvaa yleisöä jo lähes 200 henkeä 22 eri maasta. Valitettavasti perinteisesti suurimman yleisön keräävä, opiskelijoiden projektitöitä esittelevä ICT Showroom toteutuu pandemian seurauksena pitchauskilpailuna, jota yleisö voi seurata ainoastaan verkon välityksellä. Tavallisesti ICT-Cityn tiloissa satoja vieraita houkutteleva messutapahtuma on ollut myös merkittävä kohtaamispaikka nuorille osaajille ja heille töitä tarjoaville alan yrityksille, Lindholm kertoo.

TechTurku Week tarjoaa myös verkostoitumismahdollisuuksia. Virtuaalinen match making -tapahtuma mahdollistaa kansainvälisiä kohtaamisia ja yhteistyötunnusteluja yritysten ja osaajien kesken koko viikon ajan.

Lisätiedot viikon ohjelmasta ja ilmoittautuminen avautuvat osoitteesta www.techturkuweek.com. Kaikki viikon tilaisuudet ovat avoimia ja maksuttomia