Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Luovuudesta liiketoimintaa -koulutus / Ideasta tuotteeksi

26.01.2023 | 09:0012:00

Haluatko tietää miten taide- ja kulttuurialalla voi tehdä kannattavaa liiketoimintaa?

Miten tuotteistetaan omaa luovaa osaamista, miten se hinnoitellaan, myydään ja markkinoidaan. Turun kaupungin kulttuurin kärkihanke yhdessä Okulaari-hankkeen kanssa tarjoaa maksutonta liiketoiminnan koulutusta räätälöitynä luoville aloille keväällä 2023.

Koulutusten ideana on tarjota valmennusta ja uusia ajatuksia kentällä havaittuihin luoville aloille tyypillisiin ongelmiin. Perehdymme muun muassa oman osaamisen tuotteistamiseen, hinnoitteluun, myyntiin ja markkinointiin sekä yrittämisen peruskysymyksiin aina yritysmuodoista sopimuksiin ja tekijänoikeuksiin. Kouluttajina toimivat Humakin ja Turun AMK:n Taideakatemian ammattitaitoiset lehtorit apunaan alan huippupuhujat ja mielenkiintoiset case-esimerkit.

Koulutukset on suunnattu kaikille luovan alan ammattilaisille ja opiskelijoille, jotka haluavat kehittää omaa toimintaansa. Osallistujilla voi olla omia ideoita tai yritys, joita voidaan kehittää koulutuksen aikana. Koulutusten aikana voidaan myös työstää uusia yhteisiä ideoita. Idean tai yrityksen olemassaolo ei ole edellytys koulutuksiin osallistumiseen.

Koulutukset toteutetaan vaihtuvissa Turun kaupungin kulttuurilaitoksissa sekä yksityisissä kulttuuritiloissa keväällä 2023. Koulutuksia on yhteensä 10kpl aina torstaisin klo 9–12 ja niistä voi valita itselleen sopivimmat.

Katso tarkemmat tiedot ja ilmoittaudu mukaan: Koulutukset 2023: “Luovuudesta liiketoimintaa” | Okulaarihanke (turkuamk.fi)

12.1. IDEAMYRSKY, klo 9-12 SparkUp, Tykistökatu 4
Ensimmäisellä koulutuskerralla syvennymme työpajassa ideointiin sekä yhteistyön mahdollisuuksiin. Case-esimerkkinä Yrittäjän PT, jossa kolme yksinyrittäjää on yhdistänyt voimansa PK-yrittäjien hyvinvoinnin ja liiketoiminnan kehittämiseksi. https://yrittajanpt.fi/
26.1. IDEASTA TUOTTEEKSI, klo 9-12 Turun linna, Bryggman-sali, Linnankatu 80
Palvelujen ideointi ja tuotteistaminen: konkreettinen palvelujen testaaminen, kehittäminen ja tuotteistaminen. CASE esimerkki ja työpaja.
9.2. OVI AUKI MARKKINOILLE, klo 9-11.30 Pääkirjasto, Studio, Linnankatu 2
Palvelujen markkinointi ja yrittäjän/yrityksen viestintä: verkkonäkyvyys, markkinointimateriaalit, brändi, arvolupaus tekstinä, miten myyn palveluani?
16.2. HINNOITTELU, klo 9-12 Turun konserttitalo, Aninkaistenkatu 9
Kustannus-, markkina- ja arvoperusteinen hinnoittelu, tunti-, päivä-, urakkaveloitus, taustatyön hinnoittelu, osallistujaperusteinen hinnoittelu, hinnoittelutyöpaja, mistä lisätietoa?
9.3. MYYNTI JA ASIAKASHANKINTA klo 9-12 Taidehalli, Vanha Suurtori 5
Mistä myyntiä? Mistä asiakkaita? Luovien alojen yritysten suurin kompastuskivi.
23.3. YKSIN VAI YHDESSÄ? klo 9-12 Manilla, Vanha Viinatehdas, Itäinen Rantakatu 64b
Palvelujen tuottaminen verkostossa.
6.4. VAHVOJA YHDESSÄ, klo 9-12 Taiteen talo, Nunnakatu 4
Palveluyhteisön yhteinen rooli liiketoiminnassa: edunvalvonta, sopimukset, IPR, etujärjestöt
20.4. HINNOITTELU & BRÄNDI klo 9-12 Brinkkalan talo, Maistraatin istuntosali, Vanha Suurtori 3
Arvoperusteinen hinnoittelu, minkä arvoinen palveluni on asiakkaalle?, hinnan ja brändin yhteys, maksukykyiset kohderyhmät.
4.5. MINUSTAKO YRITTÄJÄ? klo 9-12 Aboa Vetus, Factory, Itäinen Rantakatu 4-6
Yrittäjyyteen opastaminen: yhtiömuodot, verotus, yrittäjän vastuut, sopimukset, juridiikka.
1.6. SPARRAUS klo 9-12 SparkUp, Tykistökatu 4

Tiedot

Päivämäärä:
26.01.2023
Aika:
09:00-12:00

Tapahtumapaikka

Turun linna
Linnankatu 80
Turku, 20100
+ Google Map