Torstai 6.3. klo 8:30 – 9:30, Online/Webinaari
Puhujat: Niklas Oikia, KPMG ja Netta Skön, Fondia Oyj
Raportointivelvoitteet koskevat ensisijaisesti suuria pörssi- ja listautumattomia yhtiöitä, mutta taksonomian vaikutukset ulottuvat myös pk-yrityksiin mm. rahoittajien ja toimitusketjujen kautta. EU-taksonomian piiriin kuuluva yritys ei voi raportoida olevansa taksonomian mukainen, jos sen aliurakoitsijat eivät toimi kestävästi. Kestävyyskysymykset nousevat yhä tärkeämmäksi osaksi myös pienten ja keskisuurten yritysten strategioita ja päätöksentekoa. EU-taksonomia saattaa aluksi vaikuttaa monimutkaiselta ja byrokraattiselta, sitä tulisi kuitenkin tarkastella strategisena työkaluna, joka tarjoaa merkittäviä mahdollisuuksia niille, jotka pystyvät hyödyntämään sitä.
Euroopan unionin kestävän rahoituksen luokittelujärjestelmä eli taksonomia luo kriteeristön sille millainen liiketoiminta on kestävää ympäristön kannalta. Se tulee ohjaamaan rahoittajien toimintaa ja luo raportointivelvoitteita isoille pörssiyhtiöille. Taksonomia tulee vaikuttamaan myös pienempien yritysten toimintaan, sillä investoinnit tulevat todennäköisesti suuntautumaan vahvemmin taksonomia kriteeristön täyttäville projekteille ja hankinnoille.
Olennainen osa taksonomiaa on ”Do no significant harm” -periaate, joka tarkoittaa, ettei yhtä taksonomian ympäristötavoitetta voida edistää muiden tavoitteiden kustannuksella. Periaatteen toteutuminen edellyttää analyysityötä sekä järjestelmällistä lähestymistapaa ESG-asioihin.
Menestyäkseen kestävästi tulevaisuudessa tulee yritysten olla tietoisia taksonomia kokonaisuudesta sekä ymmärtää, miten se vaikuttaa omaan toimintakenttään. Webinaarisarjassa käsitellään taksonomiaa kokonaisuutena sekä miten se tulisi ottaa huomioon yritystoiminnassa.
Business Turku järjestää Taksonomiatorstai -webinaarisarjan osana Vihreän siirtymän toimintaa. Webinaari tallennetaan ja materiaalit toimitetaan ilmoittautuneille tilaisuuden jälkeen.
Lisätietoja antaa: Reeta Huhtinen