Siirry sisältöön

Tapahtumat

Ladataan Tapahtumat

Työn ja teknologian murros: osaamisen kehittäminen tekoälyn aikakaudella

TechTurku Weekin avajaistapahtuma tarkastelee miltä tulevaisuuden työelämä näyttää ja mitä jatkuvan oppimisen vaatimuksia se meiltä kaikilta edellyttää.

Futuristi Elina Hiltusen, data- ja AI-alueen asiantuntija Teemu Birkstedtin sekä modernien oppivien organisaatioiden asiantuntija Karoliina Jarenkon puheenvuorot tarjoavat uusia näkökulmia työn ja teknologian murrokseen.

Ilmoittaudu tästä

Ohjelma

12.45 Kahvit

13.00 Tervetuloa ja Tech Turku Week -tapahtuman avaus – Tapani Mylly, Markkinointi- ja viestintäjohtaja, Business Turku

Kurkistus tulevaisuuden teknologiaan: robottihousuja, virtuaali-ihmisiä ja syötäviä mammuttilihapullia? Elina Hiltunen, Futuristi, kauppatieteiden tohtori ja diplomi-insinööri

Teknologia on muuttanut elämäämme ja tulee muuttamaan sitä yhä radikaalimmin tulevaisuudessa. Robotiikka, tekioäly, vihreä teknologia, synteettinen biologia, pienentyvät jokapaikan sensorit, kaiken internet, geenieditointi ja kvanttitietokoneet ovat esimerkkejä teknologioista jotka tulevat yhä enemmän näkymään tulevaisuudessa. Science fictionin avulla voimme myös visioida teknologian tulevaisuutta: kuljemmeko tulevaisuudessa työmatkamme robottihousuilla, käymmekö kenties virtuaali-ihmisten kanssa treffeillä tai syömmekö mammuttin lihasta tehtyjä lihapullia? Jos teknologian kehityksen vauhti pysyy yhtä hurjana vastaus voi olla kyllä!

Teknologia mullistaa työn, mikä rooli jää ihmiselle? Teemu Birkstedt, Turun kauppakorkeakoulun työelämäprofessori, sekä data- ja AI-alueen asiantuntija

Uudistuva ihmistyö: miten tätä mullistusta oikein johdetaan? Karoliina Jarenko, Muuttuvan johtamisen ja modernien oppivien organisaatioiden asiantuntija

Päätössanat – Tapani Mylly, Markkinointi- ja viestintäjohtaja, Business Turku

Yhteistyössä: Business Turku, Teknologiakampus Turku, Turun kaupunki ja Teknologiateollisuus

Puhujista:

Elina Hiltunen
Futuristi Elina Hiltunen on koulutukseltaan kauppatieteiden tohtori ja diplomi-insinööri. Hän tekee parhaillaan toista väitöskirjaansa Maanpuolustuskorkeakouluun. Hiltunen on yrittäjä, puhuja, kolumnisti ja 14 kirjaa julkaissut kirjailija. Forbes-lehti on listannut hänet maailman 50 johtavan naisfuturistin joukkoon. (kuvaaja: Veikko Somerpuro)

Teemu Birkstedt
Teemu Birkstedt on työskennellyt Turun kauppakorkeakoulun työelämäprofessorina vuodesta 2019. Hän toimii vanhempana tuktkijana tuotteliaassa Digital Economy and Society (DES) -tutkimusryhmässä.

Karoliina Jarenko
Karoliina Jarenko on tunnetaan ”uuden työn puuhanaisena”. Hän on organisaatiokonsultti, bisnesklovni, yrittäjä, puhuja ja tietokirjailija. Karoliina on yksi Filosofian Akatemian perustajista ja toimii nykyään myös Vibemetrics Oy:n kehitysjohtaja. Hänen kirjansa työelämän murroksesta, sisäisen motivaation johtamisesta, itseohjautuvuudesta ja oman oppimisen johtamisesta ovat nostaneet nämä teemat organisaatioiden kehittämisen agendalle. (kuvaaja: Heidi Strengell)

Tilaisuus on osa kansallista Talent Boost -toimenpideohjelmaa. Tilaisuus on maksuton. Lisätietoja: Barbara Simell (barbara.simell@businessturku.fi)

Kaikki Tapahtumat