Euroopan unionin kestävän rahoituksen luokittelujärjestelmä eli taksonomia luo kriteeristön sille millainen liiketoiminta on kestävää ympäristön kannalta. Se tulee ohjaamaan rahoittajien toimintaa ja luo raportointivelvoitteita isoille pörssiyhtiöille. Taksonomia tulee vaikuttamaan myös pienempien yritysten toimintaan, sillä investoinnit tulevat todennäköisesti suuntautumaan vahvemmin taksonomia kriteeristön täyttäville projekteille ja hankinnoille.
Olennainen osa taksonomiaa on ”Do no significant harm” -periaate, joka tarkoittaa, ettei yhtä taksonomian ympäristötavoitetta voida edistää muiden tavoitteiden kustannuksella. Periaatteen toteutuminen edellyttää analyysityötä sekä järjestelmällistä lähestymistapaa ESG-asioihin.
Menestyäkseen kestävästi tulevaisuudessa tulee yritysten olla tietoisia taksonomia kokonaisuudesta sekä ymmärtää, miten se vaikuttaa omaan toimintakenttään.
Turku Science Park Oy järjestää Taksonomiatorstai-nimisen webinaarisarjan.
Webinaarisarjassa käsitellään taksonomiaa kokonaisuutena sekä miten se tulisi ottaa huomioon esimerkiksi energiaratkaisuissa tai sopimusjuridiikassa.
13.10. klo 8.30 -9.30 Rakentamisen luokittelu, Pekka Vuorinen, Rakennusteollisuus
Ilmoittaudu mukaan tästä.
Lisätietoja antaa: Hanna Haaksi
*******
8.9. klo 8.30 – 9.30 Mikä taksonomia, Riikka Sievänen, KPMG
10.11. klo 8.30 – 9.30 Kestävä energiajärjestelmä, Janne Peljo, EK
Ilmoittaudu mukaan tästä.
15.12. klo 8.30 – 9.30 Taksonomia sopimuksiin, Aleksi Lundén, Fondia
Ilmoittaudu mukaan tästä.