Siirry sisältöön

Tapahtumat

Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Olki Roundtable

Keskustelu oljen hyödyntämisestä teollisuuden raaka-aineena jatkuu! Tällä kertaa tilaisuus on pienimuotoinen keskustelutilaisuus, jossa pureudutaan konkretiaan – niin liiketalouden ja ansaintamallin, kuin haasteiden kannalta.

Olkea voidaan tulevaisuudessa käyttää rakennustuoteteollisuuden raaka-aineena, perinteisemmän kuivike- ja kasvatusalustakäytön ohella. Oljesta voidaan myös jalostaa biopolymeerejä kuten hemiselluloosa, ligniini ja selluloosa, joita voidaan käyttää esimerkiksi tekstiili-, kosmetiikka- ja elintarviketeollisuudessa. Oljesta on siis moneksi! Oljen potentiaalisia hyödyntäjiä löytyy useita. Oljen hyödyntämiseen vaikuttavat kuitenkin aina sääolosuhteet, lyhyt puintiaika, biomassan korvaaminen maaperään, ravinnekierron varmistaminen ja taloudellinen riski. Olki roundtable keskustelutilaisuudessa pyrimme yhdessä avaamaan vaihtoehtoja ja ratkomaan haasteita.

Tilaisuuden tavoitteena on kannustaa ja fasilitoida avointa keskustelua, innostaa ja tarjota konkreettisia esimerkkejä oljen potentiaalista. Tilaisuudessa kuulemme ensin alustuspuheenvuoroja muutamalta yritykseltä ja asiantuntijalta, jonka jälkeen jatketaan avoimella aktiivisella keskustelulla.

Suunnitellut alustuspuheenvuorot:

  • Ravinnekierto ja maanparannus, N.N.
  • Hamppu, järviruoko ja muut biomateriaalit, Noora Norokytö, Turun ammattikorkeakoulu
  • Local Biorefinery Oy, Heikki Vuorikoski
  • Olkielementtirakentaminen, konkreettinen ansaintamalli maanviljelijälle, Paul Lynch, EcoCocon

Keskustelutilaisuus on fyysinen tilaisuus, jota ei tallenneta.

Lisätietoja tapahtumasta antaa Ida Forssell-Martikainen


Olki Roundtable keskustelutilaisuus järjestetään osana BioDemo (Business Turku-ÅA-Turun AMK) hankkeen toimintaa. BioDemo hankkeessa demonstroidaan uuden teollisuudenalan arvoketjuja. Hankkeen tavoitteena on edesauttaa bio- ja kiertotalouden mukaisen teollisen mittakaavan yritystoiminnan kehittymistä Turun seudulla. 

Kaikki Tapahtumat