Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Energiaseminaari 2021

16.11.2021 | 09:0013:00

""

Ilmaston lämpeneminen ja hiilidioksidipäästöjen vähentäminen vaatii toimenpiteitä ja uusia teknologioita.

Turku Science Park Oy järjestää aiheesta energiaseminaarin.

Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan mitä energiamurros tuo mukanaan. Tilaisuudessa on myös hyvä mahdollisuus verkostoitua.

Saariston Kaivonporaus Oy täytti 50 vuotta vuonna 2020 ja valittiin samana vuonna Vuoden yritykseksi Varsinais-Suomessa. Sen kunniaksi yhtiö tarjoaa lounaan seminaarin osallistujille.

 Ilmoittaudu mukaan tästä. Ilmoittaudu viimeistään 12.11.2021 aamupäivän aikana.

Lisätietoja tapahtumasta antaa: Olof Malmström

Lue puhujien esittelyt sivun lopusta.

Ohjelma

8.30 Kahvi + suolaista tarjoilua

9.00 Seminaarin avaus

9.10 Turku Energian tiekartta
Timo Honkanen, toimitusjohtaja, Turku Energia

9.35 Geo-energy as part of the energy-solution from a global and nordic view
Signhild Gehlin, verkställande director, Svensk Geoenergicentrum

10.00 Hukkalämmön hyödyntäminen käytännössä/Älä päästä energiaa karkaamaan
Vesa Juhannusvuori, Case Kiilto Oy, Lempäälä

10.25 Lämpöpumppu on hyvin kannattava ilman investointitukeakin
tutkijatohtori Jussi Vimpari, Aalto Yliopisto

10.50 Kahvi + makeata

11.10 Mistä primäärienergia fossiilivapaassa Suomessa
Karoliina Auvinen, erityisavustaja, Helsingin hiilineutraali tiekartta hanke

11.35 Smart Energy Åland
Berndt Schalin, toimitusjohtaja, Flexens Oy Ab

12.00 Taistelu ilmastonmuutosta vastaan
Mika Anttonen, hallituksen puheenjohtaja, St 1

12.50 Seminaarin päätössanat

13.00 Buffetlounas

 

Lisätietoa puhujista

Timo Honkanen

Timo Honkanen.Turku Energia toimitusjohtaja Timo Honkanen on kokenut liikkeenjohtaja energiatoimialan eri tehtävissä. Hän on toiminut vuodesta 2016 Turku Energia -konsernin toimitusjohtajana. Ennen sitä hän toimii Valkeakosken Energian toimitusjohtajana vuodesta 2004. Honkanen on valmistunut diplomi-insinööriksi Lappeenrannan teknillisestä korkeakoulusta sekä suorittanut MBA-tutkinnon Walesin yliopistossa. Honkanen toimii tällä hetkellä myös useissa luottamustehtävissä kuten puheenjohtajana Voimaosakeyhtiö SF:ssä ja hallituksen jäsenenä Suomen Hyötytuuli Oy:ssä, Turun Seudun Energiatuotanto Oy:ssä, Kolsin Voima Oy:ssä, Eastern Norway Svartisen AS:ssä. Hän on myös Energiateollisuuden ry:n edunvalvontaohjausryhmän jäsen.

Signhild Gehlin

Signhild Gehlin.Dr. Signhild Gehlin works as the CEO and technical expert at the Swedish Geoenergy Center (Svenskt Geoenergicentrum) in Sweden. She graduated as Engineer in Environmental Planning and Design at Luleå University of Technology, and holds a Ph.D. in Water Resources Engineering from Luleå University of Technology. Her research has focused on thermal response test (TRT), undergound thermal energy storage and ground source heat pump systems. She is the Operating Agent of IEA HPT Annex 52 ”Long-term measurements of GSHP system performance in commercial, institutional and multi-family buildings”. Dr. Gehlin has more than 25 years of work experience from geoenergy research and market, and has been involved in several national and international geoenergy related collaboration projects, among them IEA ECES Annex 13 ”Design, Construction and Maintenance of UTES Wells and Boreholes” and IEA ECES Annex 27 “Quality Management in Design, Construction and Operation of Borehole Systems”. She is the author and co-author of over 50 scientific publications, among them several technical guideline documents, papers on Swedish geoenergy statistics, and a borehole system state-of-the-art report for Sweden.

Vesa Juhannusvuori

Vesa Juhannusvuori.Olen 49-vuotias sähkövoimatekniikan insinööri ja olen ollut töissä Kiilto Oy:ssä vuodesta 2000. Ensimmäiset 10 vuota toimin ensin Lempäälän tehtaiden sähköinsinöörinä ja kunnossapitopäällikkönä. Seuraavat 10 vuotta olen toiminut teknisenä päällikkönä missä tehtävänäni on ollut suunnitella ja toteuttaa teknisen kehityksen hankkeita Kiilto Oy:n Suomen toiminnoissa ja sen ulkomaisissa tytäryrityksissä. Lempäälän tehtaiden lämmitysjärjestelmien kehitys maakaasun käytöstä kohti fossiilivapaata energiaa on ollut yksi näistä kehityshankkeista.

Jussi Vimpari

Jussi Vimpari.Väitellyt Aalto-yliopistosta vuonna 2015 tekniikan tohtoriksi kiinteistötalouden linjalta. Julkaissut yli 20 vertaisarvioitua artikkelia liittyen kestävään kiinteistösijoittamiseen ja hajautettuun energiantuotantoon sekä ohjannut neljää väitöskirjaa aiheisiin liittyen. Laaja substanssiosaaminen kiinteistösektorin asiakkaiden tarpeista mukaan lukien kyky mallintaa monimutkaista taloudellista ja teknistä potentiaalia lämmitys- ja sähköratkaisuille. Perustanut lämpöpumppulaskuri.fi palvelun, joka tuottaa kuluttajille ilmaiseksi tietoa lämmitysratkaisuista sekä yrityksille SaaS-palvelun oman liiketoiminnan kehittämiseen. Perustanut smart-ppa.com palvelun – tarjoaa kiinteistönomistajille PPA-sopimuksia rakennettaviin tuulipuistoihin Perustanut ja toiminut toimitusjohtajana Suomen ensimmäisen aurinkosähkörahaston luoneessa Nordic Shine Oy:ssä, Evli Pankki Oyj ostanut yrityksen vuonna 2017. Toiminut vuosina 2011–2015 kiinteistö- ja rakennusalalla sijoitusanalyytikon ja -konsultin tehtävissä

Karoliina Auvinen

Karoliina Auvinen.Karoliina Auvinen on ilmastonmuutoksen hillinnän edistäjä ja energiasysteemin asiantuntija, joka ymmärtää miten fossiilisista polttoaineista voidaan luopua yhteiskunnassa kokonaan puhtaiden ja älykkäiden energiaratkaisujen avulla. Karoliina Auvinen on koulutukseltaan ympäristötekniikan DI ja tekee väitöskirjaa Aalto-yliopistossa puhtaan energiasiirtymän edistämiskeinoista. Parhaillaan Auvinen työskentelee Helsingin kaupungilla hiilineutraalin lämmityksen tiekarttaprojektin parissa.

Berndt Schalin

Berndt Schalin.Flexens Oy Ab:n toimitusjohtaja Berndt Schalin on kokenut liikkeenjohtaja, jolla on kokemusta sekä operatiivisesta yritysjohdosta että pääomasijoitustoiminnasta. Hän on ollut mm. tehoelektroniikkayritysten Efore Oyj:n ja Powernet Oy:n toimitusjohtaja sekä 3i Finlandin sijoitusjohtaja. Energia-alan kokemusta on kertynyt 1990-luvulta asti jolloin Berndt rakensi kansainvälistä menestystarinaa energiaa säästävien valaistusteknologioiden ympärillä Helvarin kehitysjohtajana . 3i:llä hän vastasi mm. Empower Oy:sta, ja on 2010 alkaen neuvonatajana, business enkelinä ja hallitusammattilaisena ollut mukana usean energiateknologiaperusteisen start-up yrityksen synty- ja kasvutarinassa

Mika Anttonen

Mika Anttonen.Mika Anttonen (D.I.) on energiayhtiö St1:n perustaja ja pääomistaja. Polttonestekaupasta alkanut yksityisyrittäjyys on kehittänyt nopeasti monipuolisen pohjoismaisen energiayhtiön, joka toteuttaa toiminnassaan visiotaan olla johtava CO2-hyvän energian valmistaja ja myyjä. St1 investoi voimakkaasti uusiutuvan energian kehitystyöhön ja tuotantoon – ulottuen teollisesta tuulivoimasta liikenteen jätepohjaisiin biopolttoaineisiin ja geotermiseen lämpöön.

Tiedot

Päivämäärä:
16.11.2021
Aika:
09:00-13:00

Tapahtumapaikka

Vierailu- ja innovaatiokeskus Joki
Lemminkäisenkatu 12 B
Turku, 20520
+ Google Map

Järjestäjä

Turku Science Park Oy